Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A technika sokszor a képernyő elé szegez bennünket – pedig nem törvényszerű, hogy a technikai újdonságok miatt még többet üljünk! Ellenkezőleg: az „okoskütyük” akár az egészségünket is szolgálhatják, ha jól választunk közülük.

Szervezetünk működésének számos területét követhetjük nyomon az egészségünket szolgáló okoseszközökkel. Tényszerűen, adatként rögzítve láthatjuk, hogy alszunk, mennyit mozgunk, hány kalóriát viszünk be és égetünk el, és a testsúlyunk mellett a testzsírszázalékunkat is rögzíthetjük. Sőt, ezeket az adatokat akár egy adatbázisban is összevethetjük – ha pedig tisztában vagyunk a mérőszámokkal máris könnyebb lefogyni, csökkenteni az energiabevitelünket, vagy növelni a fizikai aktivitásunkat – egyszóval egészségesnek maradni.

 

A telefon is lehet fitneszközpont!

Ahhoz, hogy fittek maradjunk, nem is feltétlenül kell új berendezést vásárolni. A meglevő okostelefonra is sok olyan applikációt telepíthetünk, amelyek segítenek az egészségünk megőrzésében. A telefon átveheti a lépésszámláló helyét, de akár a napi edzések megtervezésében is segíthet, sőt, akár fitnesz-videókat is elérhetünk rajta. A magyar nyelvű applikációk közül rendkívül népszerű a futásunk adatait rögzítő Futótárs és a kalóriaszámlálást segítő Kalóriabázis, míg a külföldi alkalmazások közül a szintén az elfogyasztott és elégetett kalóriák rögzítésére alkalmas My Fitness Pal, valamint a futóknak való Runtastic a legismertebb. A C25K pedig a futóedzések megtervezésében segít: heti három, félórás edzés, és a program végére akár 5 kilométert is képesek lehetünk lefutni egyhuzamban.

 

Okosórák minden változatban

Egyre népszerűbbek a szinte állandóan viselhető okosórák is. Ezek az eszközök számolják a lépéseinket, elemzik az alvásunkat, de a pulzus, a vérnyomás, vagy a véroxigénszint mérésére is alkalmasak lehetnek. Azt is figyelik, mennyire vagyunk aktívak, az edzés típusát is beállíthatjuk rajtuk – sőt, egyesek még fel is ismerik a mozgásformákat -, így az elégetett kalóriákat is számolják. Az órák az összegyűjtött adatokat tovább küldik a mobilunkra telepített alkalmazásnak, és mivel Bluetooth-kapcsolatban állnak a telefonnal, azt is jelzik, ha üzenetünk vagy hívásunk érkezik. Az applikációban beállított ébresztési időben rezgéssel jeleznek, ami lényegesen kényelmesebb, mint a vekker vagy a telefon hangjelzése.

Fogyni segít az okosmérleg

A fürdőszobai mérlegek is egyre több funkcióval bírnak. A testsúly mellett a testzsír-százalékról az testösszetételről (az izomszövet, a víz, vagy akár a zsigeri zsír aránya), a testtömegindexről de akár a csonttömegről, vagy az alapanyagcsere kalóriaszükségletéről is információt adhatnak. Ezeket az adatokat szintén az okostelefonra telepített alkalmazásban rögzíti a készülék. Ha az okosóránk és az okosmérlegünk egy gyártó terméke, akár egyetlen applikációban is összesíthetjük a többféle eszközről érkező adatokat.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration