Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Betegséglexikon

Szakmailag lektorált, hasznos információk betegségekről és kezelésükről

Legkeresettebb betegség szócikkek

Betegségek csoportok szerint

A csontrendszer betegségei

A csontrendszer betegségei

A csontrendszer betegségei

(3 betegség)

Az emberi szervezetben 206 csont található, súlya körülbelül a testtömegünk egytizedét teszi ki. Kétféle csontszövet építi fel, és fontos tudni, hogy állandó átépülésben van: évente mintegy 10 százaléka újul meg.

Olvass tovább

Anyagcsere-betegségek

(5 betegség)

Az anyagcsere az élet alapvető feltétele, a sejtek működéséhez szükséges tápanyagok felvételét és felhasználását, a felesleges anyagok kiválasztását jelenti. Rendkívül bonyolult folyamatok összessége, így természetesen a betegségei is gyakoriak.

Olvass tovább

Autoimmun betegségek

(3 betegség)

Az immunrendszerünk nélkül nem maradnánk életben a minket körbevevő környezetből származó kórokozókkal, azaz a vírusokkal, baktériumokkal és gombákkal szemben. Azonban előfordulhat, hogy immunrendszerünk saját szervezetünk ellen fordul.

Olvass tovább

Az érzékszervek betegségei

(11 betegség)

Érzékszerveinkkel szerezzük az információkat a minket körülvevő környezetből. Ez a bennük található érzéksejtek, más néven receptorok segítségével történik. A szem, a fül, az orr, a nyelv és a bőr által összegyűjtött ingerek elektromos impulzusként továbbítódnak az agyba, ahol ezek feldolgozása történik.

Olvass tovább

Bőrbetegségek

(18 betegség)

Legnagyobb - és persze a legnagyobb kiterjedésű - szervünk a bőrünk. Betegségei gyakran függenek össze más szervek, szervrendszerek problémáival, és az apróbb, inkább csak kozmetikai, esztétikai problémától a rosszindulatú elváltozásig sokfélék lehetnek.

Olvass tovább

Emésztőrendszeri betegségek

(21 betegség)

Az emésztőrendszerünk feladata a szervezet energiaellátásának biztosítása a táplálkozás révén. Ebbe éppúgy beletartozik a táplálék felvétele (evés), fizikai és kémiai feldolgozása, a tápanyagok lebontása és felszívódása, valamint a felesleges salakanyagok kiválasztása.

Olvass tovább

Ideggyógyászati problémák

(16 betegség)

Idegrendszerünket a testünket behálózó idegek, a központi idegrendszerrel összeköttetést biztosító gerincvelő és maga az agy alkotja. Az emberi szervezet leginkább összetett, legbonyolultabb működésű szervrendszere, amelyet még ma is csak felületesen ismerünk.

Olvass tovább
Ízületi- és izomproblémák

Ízületi- és izomproblémák

Ízületi- és izomproblémák

(12 betegség)

Az ízületek és az izmok a csontvázzal együttesen biztosítják a mozgás képességét számunkra. Az ide tartozó szervek, szervrendszerek problémáival leggyakrabban a reumatológia témaköre foglalkozik.

Olvass tovább

Nőgyógyászati betegségek

(5 betegség)

A nőgyógyászat külön szakorvosi terület, a női nemiszervek betegségeivel és kezelésével foglalkozó tudományág. Ebben a témakörben a kifejezetten nőket érintő szervek, szervrendszerek betegségeit mutatjuk be.

Olvass tovább

Szív- és érrendszeri betegségek

(7 betegség)

A szív és az érrendszer feladata a vér eljuttatása a szervezet minden pontjára, tápanyagok és oxigén szállítása minden egyes sejtünknek. Mindezt a szív és két vérkör (kisvérkör, nagyvérkör) biztosítja. Gondolta volna, hogy ereink teljes hossza akár 100.000 kilométer is lehet? Ez az Egyenlítő hosszának két és félszerese.

Olvass tovább

Tüdő- és légúti megbetegedések

(13 betegség)

A felső- és az alsó légutakhoz tartozó szervek fertőzéses, gyulladásos és egyéb betegségei

Olvass tovább
Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration