Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A merevedési zavarok nagyon sok férfit érintenek, ráadásul a probléma egyre fiatalabbaknál jelentkezhet. Akár megelőzni szeretnénk a gondokat, akár az állapotunkon javítanánk, tehetünk valamit, a gyógyszerszedés helyett?

A merevedési zavaroknak (erektilis diszfunkciónak) számtalan oka lehet, sokszor azonban valamilyen krónikus betegség áll a kialakulásának hátterében. Ezek közé tartozik például a metabolikus szindróma, a cukorbetegség, vagy a keringési zavarok. A merevedési zavar gyakran ezen betegségek egyik legkorábbi tünete! Következzen néhány egyszerű tipp, melyekkel gyógyszerek nélkül javíthatunk a szexuális teljesítményünkön – és az azt okozó problémák kialakulásának rizikóját is csökkenthetjük!

 

Sétáltassuk meg a kutyát!

A rendszeres testmozgásnak nagyon sok pozitív hatása van az egészségünkre, a merevedési zavarokkal összefüggő tünetek enyhítése csak egy ezek közül. Több kutatás is bizonyította, hogy már napi 30 percnyi közepesen megterhelő testmozgás, mint amilyen a séta vagy a kocogás, legalább 41 százalékkal javíthatja a szexuális problémákkal küzdő férfiak állapotát!

Együnk tojást!

Az egészséges, kiegyensúlyozott, zöldségekben, gyümölcsökben, halakban, sovány húsokban és teljes kiőrlésű gabonafélékben gazdag étrend csökkentheti a merevedési zavarok kialakulásának rizikóját. Különösen hasznosak lehetnek a D-vitaminban gazdag ételek, mint amilyen a tojás, a halak vagy a gomba. Egy 2016-os tanulmány szerint ugyanis a D-vitamin hiánya növeli a merevedési zavarok kockázatát.

 

Figyeljünk a súlyunkra!

A túlsúly, különösen a hasnál felgyűlő felesleg a keringési rendszert érintő betegségek és a diabétesz rizikóját egyaránt növeli. Ezek a problémák pedig nagyon gyakran állnak az erektilis diszfunkció hátterében!

 

Használjunk fogselymet!

Meglepő, de a fogak egészsége közvetlen hatással lehet a merevedésre! Egy néhány éve publikált tanulmány szerzői összefüggést találtak a szexuális problémák rizikója és az ínybetegségek között. Az ínybetegségek, például a gingivitis bizonyítottan növeli a krónikus gyulladás esélyét a szervezetünkben, ez a vérereket is károsíthatja, akár a péniszben is. Elő tehát a fogselyemmel, fogkefével, és a rendszeres fogorvosi ellenőrzésekről se feledkezzünk el!

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration