Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső

A narancsbőr, vagyis a combok és a fenék területén megjelenő gödröcskék sok nő életét keserítik meg. Mit tehetünk ellene?

A tapasztalatok szerint a sportolás egyértelmű segítséget jelent, és az eredmények viszonylag gyorsan láthatóak is. Vannak azonban más módszerek is, melyekkel búcsút mondhatunk ennek a kevésbé kedvelt problémának.

Edzés nélkül nem megy

Ugyan a drogériákban számtalan cellulitisz elleni készítmény elérhető, de ezek mit sem érnek akkor, ha közben a sport hiányzik az életünkből! A csinos formákért bizony meg kell küzdeni, és ez alól a narancsbőr eltüntetése sem kivétel. A legjobb eredményt a kardioedzések és a súlyzós gyakorlatok kombinálásával lehet elérni! A kocogás, az úszás, a kerékpározás pedig nemcsak a bőrnek, de az egészségünknek és a hangulatunknak is jót tesz!

Koffein külsőleg

Olcsó és hatékony házi szer a kávés bőrradír! Szárítsuk meg a lefőzött kávézaccot, tegyük egy üvegbe, majd tusolás előtt pedig keverjünk el belőle egy keveset vízzel, és máris kész a saját gyártású bőrradírod. Dörzsöljük át vele a combot, feneket vagy az egyéb kritikus részeket! Az eredmény puha, élénk, sima bőr lesz. Hasonlóképp remek választás a sós ülőfürdő. A tengeri só magnéziumban gazdag, ami elősegíti a bőr anyagcseréjét. A holt-tengeri sóból egy kilóra lesz szükségünk. Engedjünk vizet a kádba, majd húsz percig üljünk bele. A fürdőzés után hidratáljuk a bőrt jó minőségű alapanyagokkal, például shea vajjal vagy kókuszolajjal.

Folyadékfogyasztás

A test 70-80 százaléka víz. Nem csoda tehát, hogy a nem megfelelő mennyiségű folyadékbevitel egészségügyi gondokat és állandó panaszokat okozhat. Ezek között csak egy a narancsbőr! Igyunk naponta legalább három liter vizet, gyógyteát. A szálas teafajták a legjobbak, ezek általában magasabb minőséget képviselnek. Az elegendő víz segíti a méregtelenítést

Dörzsikesztyű és masszázsolajak

A fürdéshez jól ismert érdes felületű kesztyűt a cellulitisz ellen is bevethetjük. Vannak, akik a száraz átdörzsölésre esküsznek, mások masszázsolajjal kombinálják a programot. Akár speciális anticellulitisz olajokat is használhatunk, melyek elősegítik a lerakódott zsírok oldását.  

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration