Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A perzsa eredetű gyümölcs néhányunknak talán még idegen, ám sokunknak már étrendünk rendszeres részét képzi. Azon kívül, hogy „Aphrodité szent gyümölcse” piros színe és termésében fejlődő rengeteg magja miatt a szerelem és a termékenység szimbóluma, számos pozitív élettani hatással, például rendkívül erős antioxidáns hatással is bír.

1. A gránátalma őshazája Ázsia, ám napjainkban már Dél-Amerika és Európa forróbb területein is megterem, Budapesten például az Iparművészeti Múzeum kertjében található egy gránátalmafa. Tavasz végén, nyár elején virágzik.

2. Héja és gyümölcsének levele hosszú évszázadok óta szőnyegek színezőanyaga, de gyümölcsének átfőzésével például tinta is előállítható.

3. Az ősi Perzsiában a piros gyümölcs a legyőzhetetlenséget szimbolizálta, és mivel a férgek nem támadják, így a tisztaság szimbóluma is.

4. A gránátalma emberi szervezetre tett jótékony hatásainak se szeri, se száma. Antioxidáns képessége több mint háromszorosa az áfonyáénak, a vörösborénak és narancsénak. Háromféle igen erős antioxidánst tartalmaz, melyek az átlagnál jelentősen gyorsabban szívódnak fel.

5. A gránátalma polifenolokat, flavonoidokat és C-vitamint tartalmaz. Jótékonyan hat szív- és érrendszerei megbetegedéseknél, fogyasztása 20%-kal csökkenheti a káros koleszterin szintjét, míg a hasznos koleszterin mennyiségét növeli a véráramban. Csökkenti viszont a vér sűrűségét, és időskorban a vérrögképzési hajlamot, melynek köszönhetően csökken az embólia és a szívinfarktus veszélye is. Sikerrel alkalmazható érelmeszesedés esetén, valamint magas vérnyomásnál csökkenti a szisztolés vérnyomást.

6. Szintén csökkenheti a tumorok kialakulásának valószínűségét, gyümölcskivonata kutatások szerint például egereken képes megakadályozni a bőrrák kialakulását, de védőhatását fejti ki többek közt prosztatarák esetén is.

A granatalma elettani hatasai - receptekkel 16 9

7. A gránátalma rendkívül gazdag ellagsavakban, melyek a rák elleni küzdelem egyik igen hatásos fegyvere lehet. Az ellagsav megállíthatja a rákos sejtek osztódását, elpusztíthatja a rákos sejteket, és gátolhatja azok kialakulását.

8. Sikerrel alkalmazható depresszió, hangulatváltozások esetén, klimaxos panaszoknál, mivel hormonszerű anyagot, ösztront tartalmaz.

9. Külsőleg is csodákra képes a gránátalma. Összetört magját akár magában, akár mézzel, vagy avokádóval pakolásként helyezzük az arcra, dekoltázsra, majd 20 perc hatóidő után mossuk le. Aphrodité "szent" gyümölcse kisimítja a ráncokat, és mélyrehatóan ápolja a bőrt.

10. Baktérium-, vírus- és parazitaellenes tulajdonsága miatt hatékony segítséget nyújthat candida fertőzések megelőzésében és a fennálló probléma kezelésekor is.

11. Vásárláskor ügyeljünk rá, hogy kemény, fényes héjú gyümölcsöt válasszunk. Készíthetünk belőle szörpöt, felhasználhatjuk desszerthez, de magában is fogyasztható. Ha 2-5 fok közti hőmérsékleten tároljuk, akkor hónapokig is megőrizheti frissességét.

12. Pucolásával bizony meggyűlhet a bajunk, ezért érdemes a hártyák mentén bevágott gyümölcsöt öt percre tiszta vízbe tenni, így a magok a víz aljára merülnek, a héja pedig a felszínen marad.

 

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration