Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A mindkét fél számára kielégítő szexuális élet nagyon fontos eleme a kiegyensúlyozott párkapcsolatnak. De mi a teendő, ha úgy érezzük, a partnerünk nem túl jó az ágyban?

Rögtön szögezzük le: az elterjedt vélekedéssel szemben nem mindenki ugyanazt érti „jó szex” alatt. Egyénenként nagyon eltérő lehet, hogy mit tartunk kellemesnek vagy kívánatosnak, sőt az is valószínű, hogy időnként még ezek az egyéni preferenciák is változnak. Azt is fontos megérteni, hogy a mindkét fél számára kielégítő, a kapcsolatot megerősítő intim együttlétnek nem kell minden egyes alkalommal „földrengető” orgazmussal járnia.

 

A szexológus szakemberek szerint amit a tévében vagy filmekben látunk – még ha nem is kifejezetten pornóról van szó –, rendkívüli mértékben befolyásolja az elvárásainkat, még akkor is, ha az agyunk mélyén tudjuk, hogy ez nem valós. Emiatt aztán sokan gondolhatják azt, hogy rosszak az ágyban, vagy éppen a partnerük képességeivel vannak gondok.

 

Mi valójában a baj?

 

Ha úgy érezzük, hogy a párunk rossz szexuális partner, érdemes először is egy kicsit távolabbról megvizsgálni a problémát. Biztos, hogy csak a szexszel van baj? Vagy a diszharmónia az egész párkapcsolatra jellemző, és a hálószobán kívül is vannak gondjaink? Van-e esetleg olyan külső vagy belső tényező (akár stressz, hangulatzavarok vagy gyógyszerek), ami miatt megváltozhat a partner szexualitáshoz való viszonya, libidója?

 

Érdemes azt is átgondolni, vajon mennyire vagyunk összeillőek szexuális szempontból. Előfordulhat, hogy az egyik félnek nagyobb az étvágya, míg a másik inkább csak békés összebújásra vágyik. Az is jellemző probléma lehet, hogy míg az egyik fél szívesen kísérletezne, a másik konzervatívabb és ragaszkodik a jól bevált „módszerekhez”.

Nincs menthetetlen eset

 

A szexuális problémák legnagyobb részén, legyen szó testi vagy lelki zavarokról, rossz szokásokról vagy beidegződésekről, lehet segíteni. Ehhez persze sok türelem, nyílt és megértő kommunikáció szükséges!

 

Természetesen, egyáltalán nem könnyű megfogalmazni és elmondani, hogy mit is szeretnénk, gyakran még akkor sem, ha már évek óta együtt vagyunk a partnerünkkel. Kezdetnek gondolkozzunk el azon, valójában mit is szeretnénk, és mennyit vagyunk mi magunk tenni azért, hogy a szexuális életünk kiegyensúlyozottabb legyen. Legyünk nyitottak, kérdezzünk sokat a másiktól, ajánljunk fel megoldási lehetőségeket, és ne rettenjünk meg azoktól az ötletektől sem, amelyekkel a párunk áll elő!

 

Szakemberhez is fordulhatunk

 

Könnyen előfordulhat, hogy hiába az őszinte beszélgetés, a nyitott kísérletezgetés, mégis úgy érezzük, nem változott semmi. A szexuál- vagy párterapeuták rengeteget segíthetnek! Ne érezzük kínosan magunkat, ha szakemberhez fordulnánk, valószínűleg nem tudunk nekik olyan furcsasággal előállni, amivel még ne találkoztak volna.

 

Végezetül, azt sem lehet kizárni, hogy valamilyen egészségügyi probléma okozza a szexuális gondokat. Ezeket nagyon sokszor rendkívül könnyen lehet orvosolni, akár gyógyszerekkel, akár életmódváltással. Egy alapos kivizsgálás sosem árt!

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration