Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Közhelyes kabaréjelenetek gyakori főszereplője az állandóan kifogásokat kereső férj vagy feleség. Mi azonban néhány valós okot szedtünk össze, miért is lehet túl kevés a szex egy kapcsolatban.

Természetesen, rögtön érdemes azzal kezdni, hogy nincs sehol előírva, mennyit kellene összebújni! Van, akinek naponta kétszer sem elég, másnak hetente kétszer is sok… Az egyéni vágyak és igények nagyon eltérőek lehetnek, és még átlagot is nehéz mondani, hiszen a libidót, a szexuális együttlét utáni vágyat nagyon sok dolog határozza meg.

 

Ezek közül pedig csak egy az elhidegülés, vagyis hogy az egyik fél folyamatosan próbálkozik, a másik viszont elutasítja. Jó néhány olyan ok van, amely miatt csökkenhet a vágy, még akkor is, ha a vonzalom megvan…

 

Gyógyszerek

Jó néhány olyan gyógyszer van, amelyek negatívan befolyásolják a libidót. Ezek között találjuk az orális fogamzásgátlókat, az antidepresszánsokat, a vérnyomáscsökkentőket stb. Érdemes alaposan átolvasni a szedett gyógyszerek tájékoztatóját, ebben ugyanis fel van tüntetve, ha a mellékhatása a szexuális vágy csökkenése lehet. Ha nagyon súlyosnak és zavarónak találjuk a problémát, beszéljük meg az orvosunkkal, van-e lehetőség a gyógyszerváltásra.

Krónikus betegségek

Bizonyos betegségek alaposan lecsökkenthetik a libidót, például a fájdalom, a kimerültség, a hormonális egyensúly felborulása vagy akár a szedett gyógyszerek mellékhatásai miatt. A kevesebb szex – esetleg más tünetekkel együtt – komoly egészségügyi problémákra is utalhat! Ha azt tapasztaljuk, hogy az elmúlt időszakban kevésbé igényeljük az együttlétet vagy gyakrabban mondunk nemet a párunknak, egy alapos kivizsgálás is megfontolandó lehet!

 

Stressz

Talán nincs is még egy olyan hatalmas ellensége a kielégítő szexuális életnek, mint a stressz. A stressz több oldalról is támadja a libidót: egyrészt az állandó felfokozott állapot miatt nem tudunk ellazulni, elengedni magunkat a kedvesünk mellett. Másrészt, a stressz olyan hormonális hatásokkal jár együtt, amelyek elnyomják a szexuális vágyat.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration