Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A masszázs a legrégebbi gyógymódok egyike, évezredek óta használják különféle betegségek és egészségügyi panaszok kezelésénél. 

A 10 legjobb masszazs hogy felebredj a teli alombol 16 9

A masszázs és a gyógymasszázs során a szakemberek hatást gyakorolnak a bőr különböző rétegeire, a kötőszövetekre. A fájdalomérzet csökken a fájdalmas terület ingerlésével. A masszázs során a központi idegrendszerben, az agytörzsben fájdalomcsillapító anyagok, endorfinok szabadulnak fel, amelyek hatására a beteg fájdalma megszűnik vagy enyhül. A test szinte felszabadul, ezáltal a lélek is újjá éled!  Nézzük, melyek a legnépszerűbb masszázsfajták!

Reflexzóna masszázs: A reflexzóna masszázs a szegmentális reflexek kialakításán alapul. Ezáltal a szervekhez, szervrendszerekhez elektromos inger érkezik, amely az adott szervek működését befolyásolja. Számos válfaja ismert, például a kötőszöveti masszázs, amelynek lényege, hogy ha a belső szervek valamelyike beteg, akkor a törzs különböző helyeinek tapintása során zónák fedezhetők föl. Minden kötőszöveti zónához rendelhető egy-egy szerv. E masszázs során az egyes zónákhoz tartozó szervek működését lehet befolyásolni. Gyulladásos megbetegedések, tumorok és pszichiátriai kórképek esetén viszont ez a masszázs nem javasolt.

Hidromasszázs: 35-37 fokos vízben történő relaxáló hatású terápia, amelynek során a testet lágy vízsugár masszírozza 20 percen át. Megnyugtat és felfrissít. Jól alkalmazható izomcsomók megszüntetésére, sérülések, vagy műtétek után az izomzat nyújtására, lazítására, az ízületek mozgékonyságának helyreállítására is.

Szárazkefe masszázs: Félkemény sörtéjű kefével végzett, simogató hatású masszázs. A speciális technikának köszönhetően a vérkeringés gyorsul és a bőr legfelső, elhalt hámrétege eltávolítható, hogy a bőr simává, ápolttá váljon. Élénkíti az anyagcserét, jól kombinálható különböző méregtelenítő kúrákkal, és a cellulitisz kezelésében is hatásos.

Anticellulitisz masszázs: A bőr alatti kötőszövet változásának eredményeként alakul ki a narancsbőr, amely ugyan végleg nem szüntethető meg, de e masszázzsal a bőr állapotán, feszességén sokat lehet javítani. Az anticellulitisz masszázs erőteljes, morzsoló mozdulatokkal történik, általában 20 percen át, és az eredmény nem marad el.

Relaxációs masszázs: A vérkeringést és a szövetek oxigén ellátását fokozza, ellazítja az izmokat, megnyugtatja az idegeket.

Frissítő aromamasszázs: Különböző illóolajok alkalmazásával történik, és a megfelelő masszázs technikákkal fokozható általa a nyirokkeringés és véráramlás. A legkedveltebb aroma általában a borsmenta, a teafa, a citromolajat vagy a rozmaring. Túl sokáig, általában félóránál tovább azonban nem szabad, hogy tartson egy-egy masszázs, mert az illóolajok töményen vagy sokáig belélegezve irritáló hatásúak is lehetnek.

Talpmasszázs: A talpakon a szakemberek különböző reflexzónákat tartanak számon. A masszőr a talpat gondolatban kétszer öt zónára osztja, amelyekben különböző szervterületek helyezkednek el. A talp bizonyos pontjainak erőteljes nyomása fájdalomérzetet vált ki, amelynek eredményeként a primer fájdalom csökken, a talp keringése javul, és ez kellemes közérzethez vezet.

Tenyérmasszázs: A tenyérmasszázs már a maja kultúrában ismert volt. A masszázs lényege, hogy a tenyér bizonyos pontjaira gyakorolt nyomás és a körkörös mozdulatok az erek mentén húzódó idegszálakon keresztül idegimpulzust eredményeznek, amely végül a gerincvelőbe, majd innen a megfelelő szervekhez és az agyhoz jut. Ezzel a szervek energiát kapnak. A módszer segítségével a vázizom és a különböző szervek regenerációját végezhető el.

Svédmasszázs: Ez a masszázsfajta az alapja a gyógy- és sportmasszázsoknak. Kézzel végzik, miközben mechanikusan ingerelik a test távolabbi pontjait. Eltér a keleti masszázsoktól, hiszen ez a fajta masszázs a fiziológiai hatásokra épít. Remek stressz- és görcsoldó hatása van, viszont érdemes elkerülni, ha éppen valamilyen gyulladásos betegséggel küzd az ember.

Akupresszúrás masszázs: E technika során a test adott pontjait nyomkodja a masszőr. Így a fájdalmas testrészek energiát kapnak, amelynek hatására enyhülnek vagy elmúlnak a panaszok. Ez a módszer jótékony hatással van a mozgásszervi megbetegedésekre, a reumás panaszokra, és a porckorongsérv okozta fájdalmakra.

 

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration