Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A téli hónapokban szervezetünk hamarabb kimerül, mint máskor, könnyebben meg is betegszik, ezért fontos, hogy karban tartsuk és törődjünk vele. Erre nagyszerű eszköz lehet a masszázs!

Frissitsuk fel testunket masszazzsal a teli napokon 16 9

A masszázs és a gyógymasszázs során a szakemberek hatást gyakorolnak a bőr különböző rétegeire, a kötőszövetekre, amelynek segítségével a fájdalomérzet is csökken a fájdalmas terület ingerlésével. A masszázs során a központi idegrendszerben, az agytörzsben fájdalomcsillapító anyagok, endorfinok szabadulnak fel, amelyek hatására a beteg fájdalma megszűnik vagy enyhül. A masszázs a test és a lélek felfrissítésére egyaránt rendkívül hatékony, persze csak akkor, ha jól végzik. Hatására a test szinte felszabadul, ezáltal pedig a lélek is újjáéled. A gyógymasszázst, ellentétben az általánossal, kizárólag gyógymasszőr végezheti. A masszázst végző szakemberek meghatározzák, mely betegségek esetén melyik kezelés válhat be, és azt is, mikor tilos masszázstechnikákat alkalmazni. Így többek között nem szabad masszírozást végezni lázas állapotban, menstruáció alatt, bőr- és fertőző betegségek fennállásakor, trombózis esetén, csontritkulással küzdőknél, daganatos megbetegedések esetén, krónikus gyulladások során, epilepsziánál, pszichés és szívbetegségeknél.

Relaxációs masszázs: A vérkeringést és a szövetek oxigén ellátását fokozza, ellazítja az izmokat, megnyugtatja az idegeket.

Hidromasszázs: 35-37 fokos vízben történő relaxáló hatású terápia, amelynek során a testet lágy vízsugár masszírozza 20 percen át. Megnyugtat és felfrissít. Jól alkalmazható izomcsomók megszüntetésére, sérülések, vagy műtétek után az izomzat nyújtására, lazítására, az ízületek mozgékonyságának helyreállítására is.

Frissítő aromamasszázs: Különböző illóolajok alkalmazásával történik, és a megfelelő masszázs technikákkal fokozható általa a nyirokkeringés és véráramlás. A legkedveltebb aroma általában a borsmenta, a teafa, a citromolajat vagy a rozmaring. Túl sokáig, általában félóránál tovább azonban nem szabad, hogy tartson egy-egy masszázs, mert az illóolajok töményen vagy sokáig belélegezve irritáló hatásúak is lehetnek.

Anticellulitisz masszázs: A bőr alatti kötőszövet zsugorodásának eredményeként alakul ki a narancsbőr, amely ugyan végleg nem szüntethető meg, de e masszázzsal a bőr állapotán, feszességén sokat lehet javítani. Az anticellulitisz masszázs erőteljes, morzsoló mozdulatokkal történik, általában 20 percen át, és az eredmény nem marad el.

Talpmasszázs: A talpakon a szakemberke különböző reflexzónákat tartanak számon. A masszőr a talpat gondolatban kétszer öt zónára osztja, amelyekben különböző szervterületek helyezkednek el. A talp bizonyos pontjainak erőteljes nyomása fájdalomérzetet vált ki, amelynek eredményeként a primer fájdalom csökken, a talp keringése javul, és ez kellemes közérzethez vezet.

Tenyérmasszázs: A tenyérmasszázs már a maja kultúrában ismert volt. A masszázs lényege, hogy a tenyér bizonyos pontjaira gyakorolt nyomás és körkörös mozdulat, az erek mentén húzódó idegszálakon keresztül idegimpulzust eredményez, amely végül a gerincvelőbe, majd innen a megfelelő szervekhez, az agyhoz jut. Ezzel a megfelelő szervek energiát kapnak. A módszer segítségével a vázizom és a különböző szervek regenerációját végezhető el.

Svédmasszázs: Ez a masszázsfajta az alapja a gyógy- és sportmasszázsoknak. Kézzel végzik, miközben mechanikusan ingerelik a test távolabbi pontjait. Eltér a keleti masszázsoktól, hiszen ez a fajta masszázs a fiziológiai hatásokra épít. Remek stressz- és görcsoldó hatása van, viszont érdemes elkerülni, ha éppen valamilyen gyulladásos betegséggel küzd az ember. 

Reflexzóna masszázs: A reflexzóna masszázs a szegmentális reflexek kialakításán alapul. Ezáltal a szervekhez, szervrendszerekhez elektromos inger érkezik, amely az adott szervek működését befolyásolja. Számos válfaja ismert, például a kötőszöveti masszázs, amelynek lényege, hogy ha a belső szervek valamelyike beteg, akkor a törzs különböző helyeinek tapintása során zónák fedezhetők föl. Minden kötőszöveti zónához rendelhető egy-egy szerv. E masszázs során az egyes zónákhoz tartozó szervek működését lehet befolyásolni. Gyulladásos megbetegedések, tumorok és pszichiátriai kórképek esetén viszont ez a masszázs nem javasolt. 

Szárazkefe masszázs: Félkemény sörtéjű kefével végzett, simogató hatású masszázs. Ezáltal a vérkeringés gyorsul és a bőr legfelső, elhalt hámrétege eltávolítható, hogy a bőr simává, ápolttá váljon. Élénkíti az anyagcserét, jól kombinálható különböző méregtelenítő kúrákkal, és a cellulitisz kezelésében is hatásos. 

Akupresszúrás masszázs: E technika során a test adott pontjait nyomkodja a masszőr. Így a fájdalmas testrészek energiát kapnak, amelynek hatására enyhülnek vagy elmúlnak a panaszok. Ez a módszer jótékony hatással van a mozgásszervi megbetegedésekre, a reumás panaszokra, és a porckorongsérv okozta fájdalmakra. 

 

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration