Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Ki ne botlott volna már bele a közösségimédia-oldalakon olyan személyiségekbe, akik az egészséges életmód és a testmozgás népszerűsítése köré építették fel az oldalukat? Egy jól kinéző salátát vagy granolát bárki tud posztolni, és csinos edzőruhában sem valami nagy teljesítmény a tükör előtt feszíteni. Hitelesen képviselni az üzenetet és napról napra inspirálni azonban már nehezebb. Ők tizenegyen éppen ebben jeleskednek.

Diéta helyett intuíció

Asiama Evelyn neve mögött az Instagram-profilján rögtön ott áll az intuitív étkezés mint kulcsfogalom. „Segítek másképp látni az ételed” – szól a mottója, ami nem csupán jól cseng, de igaz is. Evelyn tizennégy év versenysport után kezdett igazán érdeklődni a kiegyensúlyozott életmód iránt. Ekkor körvonalazódott benne, hogy a testi-lelki egészségünk, jól működésünk sem mérleg, sem centi által nem mérhető állapot. Aktív sportolóként, és most már antidiéta-szemléletű dietetikusként is határozottan ezt vallja. Közösségi oldalain az a célja, hogy megmutassa, milyen testsúlysemleges eszközökkel tehetünk a valódi egészségfejlesztésért. Instagram-posztjaiban nagyon sokat tesz a diétával kapcsolatos tévhitek és káros beidegződések ellen is. Teszi mindezt a lehető legszórakoztatóbb módon, ami követőinek is segít abban, hogy ne vegyék olyan véresen komolyan ezt az egészet és ne menjen el tőle a kedvük.

Az ízületeink testőrei

Ha léteznek sztárok a fizikoterapeuták világában, akkor Bob Schrupp és Brad Heineck bizonyára a szakma legnagyobb celebritásai. YouTube-csatornájukat több mint 4,7 millióan követik, ami nem is csoda, hiszen amit kínálnak, az nem más, mint a mai ember egyik legvágyottabb célja: egészségesnek, fittnek lenni és ízületi fájdalmak nélkül élni. Kettőjüknek több mint hatvan év szakmai tapasztalat áll a rendelkezésére, hogy a lehető legjobb tanácsokat adják minden korosztály számára. Bob és Brad érthető módon az idősebbek körében népszerűbb, videóik között számtalan, a szenior korosztálynak ajánlott gyakorlat is megtalálható. Bob és Brad nagyon szórakoztatóan osztja meg a követőkkel tényleg lenyűgöző tudását, legyen szó a pihentető alvásról, a tipikus és a ritkább ízületi problémákról vagy épp az egészséges testsúly eléréséről. Mivel mindent alaposan meg is mutatnak, a videók megértéséhez nem elengedhetetlen az angolnyelvtudás.

Csak őszintén az IR-ről

Somogyi Dóra több mint húsz éve dolgozik televíziós műsorokban, nagyjából hét évvel ezelőtt azonban nagy változás történt az életében: ekkor derült ki, hogy inzulinrezisztens. A süteményekről, az édességekről és a kedvenc ételeiről nem szeretett volna lemondani, ezért elkezdett magának sütni és főzni, amivel korábban egyáltalán nem foglalkozott. Ez lett a hobbija, évek óta nagy örömét leli a cukormentes, inzulinrezisztens diétának megfelelő egyszerű és finom ételek elkészítésében. Instagram-oldalán receptekkel, fázisfotókkal mutatja meg az ételek elkészítését. Az oldalt sosem hirdette, csupán a tartalomnak köszönhetően több mint huszonhatezer követője van. „Az inzulinrezisztencia egyre több embert érint, ezért is növekszik folyamatosan a közösségünk – mondja. – A várandósságom alatt terhességi cukrom volt, erről is végig blogoltam, és rengetegen írtak, hogy hasonló cipőben járnak. Nem szeretnék hazug képet festeni magamról, hol gyakrabban, hol ritkábban én is elcsábulok egy-egy finom étel miatt. De pont így tudok hiteles maradni.”

Ragyogás hatvan felett

A 60 az új 40, hangzik az árulkodó név, és nincs ebben semmi mellébeszélés. Az oldal mögött álló Leigh teljes nevét nem is tudhatjuk, de látva a képeit, nem lesz emiatt hiányérzetünk. Leigh a korából viszont nem csinál titkot, büszkén és bikiniben ünnepelte magát a hatvannegyedik születésnapján. Instagram-oldalának az a célja, hogy megmutassa, ebben az életkorban is lehet nagyon jól kinézni és boldog, kiteljesedett életet élni. A kulcsszó az egyensúly. Mind az étkezésben, mind a testedzésben, mind a munka/szabadidő viszonylatában.

Első kézből a frontvonalról

Dr. Sanjay Gupta eredeti végzettsége idegsebész, nem mellesleg a CNN főorvos tudósítója, aki Chasing life (Üldözzük az életet) címmel rendkívül népszerű podcastot is vezet. Instagram-oldalán elsősorban a gyógyszerekkel és az egészséggel kapcsolatos tudását osztja meg, de nagyon sokat posztol a gyógyszeripar aktuális újdonságairól, valamint a világ különböző pontjain fennálló orvosi vészhelyzetekről. Ugyanakkor munkásságának az is fontos üzenete, hogy hogyan találhatna vissza az ember saját magához ebben a rohanó világban – erről szól a podcastja is.

Fitt mama irreális elvárások nélkül 

Michelle klasszikus fitneszinfluenszer, aki korábban nemzetközileg elismert fitneszmodell volt, és eredetileg azzal hódította meg az Instagram népét, hogy egyszerű, közérthető, de nagyon hatásos gyakorlatsorokat posztolt. A hódítás jól sikerült, hiszen ma már több mint 15 millióan követik az oldalt. A fitneszmodell nemrég szült, így az elmúlt hónapokban a várandósság alatti testedzését is alaposan dokumentálta. És ami a legjobb, hogy a szülés utáni testét is pont olyan kezdőzetlenül mutatja meg fürdőruhában, mint az úgynevezett tökéletes bikinibodyját, ezzel is üzenve, hogy felejtsék el a kismamák az irreális elvásárokat és bánjanak óvatosan azzal a testtel, amellyel életet adtak.

Vegánság nagy múlttal 

A vegán életmód egyre elterjedtebb, azonban hogy kit választunk követendő példának, ha mi is erre az útra lépünk, nagy kérdés. Angela Liddon 2008 óta posztol folyamatosan vegán recepteket a különböző közösségimédia-felületein, és már két könyve is felkerült a New York Times bestsellerlistájára. Közben született három gyereke, így a vegán életmódot immár családi verzióban is közvetíti. Instagram-oldalán megtalálhatjuk a legfinomabb saláták, tészták és vegán desszertek receptjeit, amelyek nemcsak csodásan mutatnak, de bárki számára könnyen elkészíthetők, akinek minimális rutinja van a konyhában.

Az appkirálynő

Aki kicsit is érdeklődik az egészséges életmód és az aktív testmozgás iránt, és szeret csak úgy nézelődni az Instagram böngészőjében, annak biztosan ezerszer feldobta már az algoritmus Kayla Itsines oldalát. Kayla néhány évvel ezelőtt társalapítója volt a Sweat (Izzadás) nevű, nagy sikernek örvendő edzőapplikációnak, ahol azóta is ő a vezető edző, így a korszerű, de maximálisan követhető gyakorlatsorokat nagyrészt az ő tolmácsolásában láthatjuk és utánozhatjuk. Az edzések legnagyobb sikere abban rejlik, hogy otthon is kivitelezhetők. Nagyon népszerűek a terhesség alatt és szülés után végezhető tornák, valamint a magas intenzitású edzések is, amelyek szinte Kayla névjegyévé váltak. Külön posztokban foglalkozik a fitneszeszközök alapos bemutatásával, valamint a legnépszerűbb, ám gyakran tévesen végrehajtott gyakorlatok tökéletesítésével.

Egészség és fenntarthatóság

Már az Instagram-név is épp elég figyelemfelkeltő, nem mellesleg frappáns és egyedi! Aki mögötte áll, Szabó Adrienn, aki azért választotta ezt a pályát, mert benne van a két legfontosabb dolog, amit szeret: embereknek segíteni és az étkezéssel foglalkozni. „Étkezésen keresztül kapcsolódni az emberekhez szerintem fantasztikus. Mind élettanilag lenyűgöző a táplálékaink szerepe, mind spirituálisan, lelkileg is hatalmas jelentőségük van. Főállásban klinikai dietetikusként szakmai protokollok mentén dolgozom, ezt a tudományos evidenciák alapján való informálást viszem be az Instagram-oldalamba úgy, hogy az közérthető legyen. Fő célom, hogy az emberek olyan tanácsot kapjanak, ami nemcsak a táplálkozással kapcsolatos élettani folyamatok szempontjából hasznos, hanem a lelküket is figyelembe veszi. A megosztott információkat mindig komplex rendszerbe ágyazom, hisz az élet maga és az ember is összetett. Nálam nem hangzik el olyan együgyű állítás, hogy a cukor rossz, a fehér kenyér egészségtelen, a csoki csalás vagy pizzát enni bűn. Azért sem, mert mindez nem igaz!” – vallja. Fontos küldetése az is, hogy a testi-lelki egészség mellett a környezettudatosság is figyelmet kapjon. Nem isteníti az egészséges, ám nagy ökológiai terheléssel járó alapanyagokat, mint a kókuszolaj, az avokádó, a lazac, a quinoa, a banán, télen a paradicsom vagy az importált áfonya. Erről szól Magyar superfood című könyve is, amiben arról ír, hogy ami a leginkább fenntartható étkezés, az a legegészségesebb is.

Úszásból csillagos ötös

Diana Nyad tulajdonképpen egy percig sem akart influenszer lenni, azonban az, hogy hatvannégy évesen elúszott Kubából Key Westig, egy pillanat alatt azzá tette. Húszas éveiben rengeteg időt töltött az uszodában, de aztán abbahagyta, és csak hatvan felett döntött úgy, hogy visszatér fiatalkori szerelméhez, az úszáshoz. Napi tizenhárom órát edzett, hogy felkészüljön erre az emberfeletti teljesítményre, és négyszer rugaszkodott neki a távnak úgy, hogy nem sikerült neki. Ne feledjük, a szóban forgó távolság száznegyvennégy kilométer, a nyílt vízen. Ötödik próbálkozásra megbirkózott a kihívással, és ötvenkét óra alatt átúszott egyik partról a másikra. Ezzel a teljesítménnyel pedig népszerű motivációs előadóvá, valamint sikerszerzővé vált. Instagram-oldalán nemcsak az úszással, hanem a vizek élővilágával is előszeretettel foglalkozik.

Új élet hetven felett

Joan MacDonald sikertörténete akkor kezdődött, amikor azon kapta magát, hogy alig képes felmenni az első emeletre. Orvosa azt mondta, kénytelen nagyobbra emelni a vérnyomásgyógyszerei adagját. Mindez öt éve történt, amikor Joan elmúlt hetven. Lánya fitneszedzőként dolgozott, és meggyőzte, hogy változtasson az étkezésén és mozogjon többet, ne gyógyszerekkel próbáljon javítani az életminőségén. Nem sokkal a hetvenegyedik születésnapja előtt Kanadából a mexikói Tulumba utazott, ahol lánya és veje edzőtermet üzemeltetett, és a sikersztori elkezdődött. Joan új étrendet kezdett követni, amelyet a lánya állított neki össze, és belevetette magát az edzésbe. Az elmúlt öt évben mintegy harminc kilót fogyott, mind a vérnyomás-, mind a koleszterin-, mind a rexluxgyógyszerét elhagyhatta. Átalakulás közben lánya biztatta, hogy indítsa el Instagram-oldalát, ahol dokumentálhatja fejlődését és inspirálhat másokat. Lányával közösen ma már saját weboldaluk és applikációjuk van, amelyben étrendet és edzéstervet kínálnak, korosztálynak megfelelően. 

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration