Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Hiába viszünk be nagyobb dózisban C-vitamint, a szervezetünk csupán kismértékben tudja azt elraktározni. Léteznek azonban már olyan technológiák, amelyek segíthetik a hasznosulását.

A C-vitamin egyike azon vitaminoknak, melyekre a legnagyobb mértékben szükségünk van. Sőt, vannak olyan helyzetek, amikor a szervezetünk a szokásosnál is többet igényel belőle, például mozgásszervi sérülések után hozzájárulhat a gyógyulási folyamathoz. Nem mindegy azonban, hogy ezt a vitaminbevitelt milyen formában tesszük meg.

A csomagolás neve: membrán

Kutatók régóta dolgoznak olyan vitaminkészítményeken, amelyek segítik a lassú, folyamatos felszívódást és nagyobb hasznosulást. Az egyik ilyen eljárás az úgynevezett liposzómális technológia, melynek lényege az, hogy a hatóanyagot a sejtekéhez nagyon hasonló membránba "csomagolják".

A vitaminoknál használt liposzómális burok egyrészt védelmet nyújt a benne lévő aktív hatóanyagnak, illetve a sejtek is könnyebben befogadják azt, hiszen mindkettőt hasonló membrán veszi körül.

A sejtekhez kapcsolódva a vitamin hatóanyaga a sejtmembránokon keresztül kerül a véráramba, ami a szervezet részéről sem igényel energiabefektetést. Így pedig a hatóanyag rövidebb úton juthat el pont oda, ahova kell.

A liposzómás formájú C-vitamin nagyobb arányú felszívódást tehet lehetővé, mint a hagyományos formában, szájon át adagolt C-vitamin. Magasabb az úgynevezett biohasznosulása, ami annak mértékét és sebességét mutatja, ahogyan a hatóanyag felszabadul, illetve elérhetővé válik a véráramban.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration