Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Vannak dolgok, melyeket csak akkor veszünk észre igazán, amikor elveszítjük azokat. Sok más mellett ilyen saját egészségünk is.

Természetesnek véljük, hogy testünk szolgál bennünket nap mint nap, és a hétköznap feladatok, magánéleti viharok közepette sokszor nem foglalkozunk azzal, vajon teszünk-e a testi egészségért. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbben csak akkor döbbennek rá az egészség igazi értékére, ha veszélybe kerül az.

Nem csak a civilizációs megbetegedésekkel kell a mai kor emberének számolnia, hanem a leggyakoribb halálozási oknak számító szív-és érrendszeri problémákkal is. Ahhoz azonban, hogy magas koleszterinszint, cukorbetegség, magas vérnyomás alakuljanak ki, tenni is kell. Ugyan a genetika szerepét sem felejthetjük el, de sok esetben saját életmódunk tehető felelőssé azért, ha egészségi értékeink romlani kezdenek.

Legtöbbször csak akkor fordulunk orvoshoz, ha megfázás gyötör, vagy valamilyen hirtelen probléma lép fel. Sajnos nem ritka az sem, hogy kórházi kezelés válik szükségessé, ez pedig már annak a jele, hogy a szervezet segélykiáltással mutatja meg, valami nagyon nincs rendben. Ahogy szokták mondani, hazánk az elhízottak országa, és a tapasztalatok szerint sok betegség éppen ennek talaján indul meg.

Mi az, amit megtehet saját magáért? Elsősorban gondolati síkon értékelje át minden egészséges napját, mert bizony igazi csoda az, ahogyan az emberi szervezet optimálisan működni képes. Ehhez azonban tennie is kell. Az étkezés kiemelt jelentőséggel bír abban, hogy miként érzi magát a bőrében, mennyi ideig marad fiatalos és legfőképp egészséges. Talán a céklaturmix nem olyan vonzó elsőre, mint egy hamburger, de hatásában egészen más értékek rejlenek. Mit szólna, ha a szénsavas üdítőket gyógyteákra cserélné? A szálas gyógyteák olcsóbbak is, így pénztárcája is hálás lesz.

Apropó, anyagiak! Sokan azt hiszik, az egészséges étkezés drága, pedig ez korántsem igaz. Nem muszáj minden extra bio élelmiszert beszereznie, és sörélesztőpehely valamint quinoa nélkül is van élet. Persze tény, hogy ezek kifizetődő beruházások, ugyanis sokáig elég egy-egy zacskóval belőlük. A friss zöldségekkel, gyümölcsökkel, lassú felszívódású szénhidrátokkal biztosan nem lőhet mellé. Pároljon, főzzön, vagy válassza a nyerskosztot, és persze ne feledkezzen meg a víz szerepéről sem.

az-egeszseg-ertek-vedd-eszre-minden-nap-16-9

Megtörtént a baj, és kórházba került? Gyógyszeres kezelés válik szükségessé? Lássa meg az elsőre rossznak hitt dolgokban is a jót, a tanító célzást. Érdemes hinni azokban a jelekben, amelyekkel az élet megmutatja, változtatás szükséges. A megbetegedésnek is van jó oldala, hiszen legalább felhívja a figyelmet arra, hogy még nincs késő átgondolni az életmódot. Az emberi szervezet erős, és alkalmazkodásra képes, sajnos a rossz körülményekhez és szokásokhoz is. Törekedjen egészsége vagy akár egy kórházi kezelés során visszakapott élete értékelésére, hiszen valójában ez mindennek az alapja.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration