Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A gondtalan nyaralás érdekében nem csak a megfelelő szálláshely és utazási mó kiválasztására, az éttermekre és a látnivalókra érdemes odafigyelni, hanem arra is, milyen gyógyszereket viszünk magunkkal. 

Az úti patika egyetlen poggyászból sem hiányozhat, tartalmát pedig egyéni szokások és egészségi állapot alapján érdemes összeállítani! Előfordulhat, hogy a választott úti cél méregdrága orvosi ellátással áll rendelkezésre, vagy éppen ellenkezően, nem biztos, hogy kielégítő annak színvonala. Persze az utasbiztosítással sokat tehetünk a váratlan kellemetlenségek áthidalásáért, de  sok panaszt megelőzhetünk, kezelhetünk az otthonról magunkkal vitt gyógyszerekkel, eszközökkel. Lássuk, mi kerüljön a gyógyszeres csomagba!

Állandó gyógyszerek megfelelő mennyiségben

Nagyon fontos, hogy az utazás idejére legyen elegendő nálunk azokból a készítményekből, amelyeket rendszeresen szedünk. Mindegy, hogy vérnyomáscsökkentőről van szó, vagy a menstruáció idején elmaradhatatlan görcsoldóról, gondoljuk át, mire lesz szükségünk, írassunk fel a megfelelő mennyiségben, és pakoljuk azonnal az úti patikába. Rendkívül jó szolgálatot tehet egy gyógyszerrendező, melyben kiadagolva vihetjük magunkkal az állandóan szedett gyógyszereinket.

Láz- és fájdalomcsillapító

Ez az a készítmény, ami biztosan nem hiányozhat, hiszen akár egy napszúrás esetén is nélkülözhetetlen. A kínálat minden korábbinál szélesebb, de ne ilyenkor igyekezzünk új márkát kipróbálni. A már bevált láz-és fájdalomcsillapító nyaralás idejére is megteszi. Elég ugyanis csak egy kis meghűlés, vagy egy vírusfertőzés, és máris felszökhet a láz. Ilyenkor hasznos, ha az ismert  készítmények állnak rendelkezésre.

Készülj az apró sérülésekre!

Kisebb-nagyobb sérülések, vágások, horzsolások - ezek bárhol, bárkivel előfordulhatnak. Az elsősegély-csomagban a fertőtlenítő oldat, a kötszerek, sebtapaszok, a steril mull lap és pólya éppen úgy nélkülözhetetlenek, mint az ezek használatához szükséges olló. Ideális esetben a csomagba kerül gumikesztyű, kullancseltávolító csipesz, biztosítótű is.

Napvédelem és napégés

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a napvédelem fontosságát. A magas faktorszámú napvédő készítmények a hazai strandokon éppen úgy hasznosak, mint a tengerparton. Érdemes azonban arra is felkészülni, ha megtörténik a baj: a napégés elleni, bőrirritációt enyhítő, a bőr gyógyulását segítő termékek, spray-k is kerüljenek a bőröndbe.

Instabil gyomor

Az utazás alapvetően jár némi stresszel. Ehhez hozzájöhet a repülés okozta hányinger, vagy az autóban töltött órák jelentette rosszullét. A hányinger elleni készítményen túl készülj fel a székrekedésre és a hasmenésre is. Ez utóbbi akár együtt járhat a helyi specialitások megkóstolásával is. A hazai konyhához szokott gyomor néha nehezen birkózik meg a tengeri herkentyűkkel vagy az ismeretlen alapanyagokkal, ízesítési módokkal. Nem árt, ha van a táskában néhány zacskó is, melyek jól jöhetnek például a hajózás során előforduló hányinger esetén. A nyaralás előtt érdemes elkezdeni probiotikumot szedni, hogy a gyomrot (és a immunrendszert) is felkészítsük az utazásra. 

Hasznos apróságok 

Ne feledkezzünk meg a lázmérőről, a pótszemüvegről (még akkor is, ha kontaktlencsét viselünk), szúnyogriasztóról sem! Célszerű még otthon összeállítani egy "szótárat", pl. a legjellegzetesebb tünetekről, gyakoribb panaszainkról, ha hirtelen segítséget kell kérni. Arról se feledkezzünk meg, hogy bizonyos esetekben a gyógyszerek kivitele engedélyhez vagy igazoláshoz kötött! Erről érdemes jó előre tájékozódni, egyeztetni a kezelőorvosunkkal.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration