Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Nyáron sokkal aktívabbak vagyunk, több zöldséget és gyümölcsöt eszünk, a hangulatunk is jobb lehet. Miért ne lehetne ez így ősszel is?

Amint kisüt az első tavaszi napsugár, legtöbben a szabadba vágyunk. Könnyebben megy a felkelés, aktívabbnak érezhetjük magunkat, és ez általában egészen nyár végéig kitart. A rengeteg friss zöldség és gyümölcs szintén hozzájárul ehhez, de nem elhanyagolható a nyáron általában rendelkezésre álló szabadidő sem. Miért változik meg minden akkor, ha beköszöntenek az első őszi, esős hetek? Szerencsére, nem kell, hogy így legyen! Lássuk, melyek azok a szokások, melyeket érdemes megőriznünk a nyár elmúltával is!

1. Irány a medence!

Hiába a ma már az ország minden pontján elérhető fedett fürdők, a strandolás sokak fejében még ma is úgy van meg, mint a nyár szerves része. Tény pedig, hogy a wellnessprogramok és a víz közelsége egész évben jótékony hatással lehetnek testi és pszichés egészségünkre. A szeptemberi meleg napok még kiválóan alkalmasak arra, hogy kihasználjuk a szabadtéri medencék nyújtotta lehetőségeket. Ússzunk, szívjuk magunkba az éltető napsütést, hiszen hamarosan csak a fedett fürdőkben lesz majd lehetőség élvezni a víz közelségét. Ugyan számos olyan gyógyfürdő is várja a vendégeket, amelyekben télen is üzemelő, szabadtéri termál medencék is rendelkezésre állnak, de ha épp nincs ilyen a közelben, akkor sem kell lemondani a hideg hónapokban a fürdőzésről. Uszodát és szaunát a legtöbb városban találunk, érdemes rendszeresen igénybe venni ezeket a szolgáltatásokat!

2. Élvezd az indián nyár napsütését!

Míg nyáron délidőben célszerű volt árnyékba húzódni, addig az indián nyár meleg napsugarait tulajdonképpen egész nap élvezhetjük. Ha néha esik is az eső, az még korántsem jelenti azt, hogy be kellene húzódni a négy fal közé. Használjuk ki, ha míg jó idő van, és irány a természet. Az állatvilág szerelmesei és a kisgyermekesek számára a hazai vadasparkok és állatkertek kiemelten javasoltak. A hosszú, romantikus sétákhoz irány az országszerte megtalálható arborétumok egyike, de a tópartok is remek elfoglaltságot kínálnak akár a napfürdőzés, akár a horgászat rajongóinak. A napsütés jótékony hatással van a pszichés egyensúlyra, erősíti az immunrendszert, és a hatására képződő D-vitamin jó szolgálatot tehet akkor, ha jó néhány hónapra felhőtakaró borul majd ránk.

3. Keljünk korábban!

Ha nem is kell rohanni a munkahelyre vagy a gyerekekkel az iskolába, akkor is érdemes hamar kibújni az ágyból! A szeptemberi reggeleken még kiülhetünk a teraszra, erkélyre és gyönyörködhetünk a természet ébredésében egy csésze tea vagy kávé mellett. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy ha időben kelsz, akkor egyszerűen több idő jut azokra az elfoglaltságokra és teendőkre, melyekből a szabadnapokon is akad bőven elég. Ha odafigyelünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre és vitaminokban, ásványi anyagokban gazdagon étkezünk, emellett időben ágyba bújunk, akkor a korai felkelés sem okoz majd gondot.

4. Figyeljünk arra, mi kerül az asztalra!

Nyáron elég volt csak kimenni a piacra, és az árusok asztalain sorakozó ezerszínű finomságok már önmagukban az egészséges étkezésre csábítottak. A zöldségek és gyümölcsök azért is kerülnek gyakrabban az asztalra nyáron, mert a melegben sokszor csak ilyen könnyű fogásokat kívánunk. De mi a helyzet a szeptembertől induló őszi hónapokkal? Vajon ekkor is képesek leszünk tartani a rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étkezést? A tapasztalatok azt mutatják, hogy amint az idő hűvösebbre fordul, úgy kívánjuk egyre jobban a tartalmasabb fogásokat. Nem kell azonban, hogy ezek egyúttal hizlalóak és igazi szénhidrátbombák legyenek. Emellett pedig tévhit, hogy ősztől nincs elég nagy választék gyümölcsökből, zöldségekből, hiszen van, aminek éppen ilyenkor indul a szezonja! Próbáljunk ki bátran új recepteket, kóstoljunk meg új ízeket!

5. Ne felejtsük el az életmódváltást!

A nyaralás előtt általában nagy tervekkel indulunk neki a mindennapoknak: több mozgás, egészségesebb étrend, rendszeres meditálás és még sorolhatnánk, mi mindent szeretnénk. Miért hagynánk mindezt abba akkor, ha már nem süttethetjük magunkat a strandon? Az életmódváltás jótékony hatásait a hűvösebb hónapokban is élvezhetjük!

A jó közérzet, az egészség és az energikusság sokszor csak döntés kérdése. Miért változtatnánk azokon a szokásokon, amelyeknek köszönhetően nyáron kirobbanóan jól éreztük magunkat? 

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration