Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A lakás legveszélyeztetettebb helyeinek fertőtlenítése mindig fontos, de a járványos időkben különösen. De vajon hol érdemes gyakrabban törölgetni a fertőtlenítő kendővel?

A mellékhelyiség, a konyhapult és a mosogató környéke méltán állnak elöl a lakás legpiszkosabb helyeinek listáján. Ám van m­ég néhány olyan terület az otthonunkban, amelyekre talán kevésbé gyanakszunk. Vajon melyek azok a helyek, ahol érdemes akár naponta is végig menni egy kevés fertőtlenítő szerrel?

A konyhában

A konyha különösen veszélyes terület, hiszen itt nyers hússal, nyers tojással, zöldségekkel, vagy ételmaradékokkal dolgozunk. Az olyan nyilvánvaló helyeken kívül, mint a mosogató és a mosogatószivacs, a legveszélyesebb helyek listájára olyan területek is felkerülnek, mint a konyhaszekrények fogantyúi és a hűtőszekrény ajtaja, valamint a konyhai csap. Ezeket ugyanis ételes, nyers húsos kézzel is gyakran megfogjuk. A kávéfőző is veszélyforrás lehet, ha nedves belsejében elszaporodnak a kórokozók, éppen ezért érdemes gyakran kitisztítani, és egyúttal vízkőmentesíteni.

A nappaliban és a hálószobában

Azt gondolnánk, hogy ahová cipő nélkül lépünk be, ott nem csinálunk nagy felfordulást. Pedig azok a tárgyak, amelyeket gyakran megfogunk puszta kézzel, a baktériumok melegágyai lehetnek. Érdemes gyakran áttörölni a kilincseket, a távirányítókat, a számítógép billentyűzetét – nem is beszélve a mobilról, amelyet néha még a vécére is magunkkal viszünk. A textilek környékén is számos kórokozó indulhat szaporodásnak. Tisztítsuk gyakran a bútorok huzatát, a szőnyegeket és természetesen az ágyneműt, amely a bőrünkkel, a hajunkkal érintkezik, és amelyben benne maradhatnak a hajszálaink és az elhalt bőrsejtek. Ha van kisállatunk, természetesen az ő alvóhelyét, tálkáját és játékait se felejtsük ki a fertőtlenítésből.

A fürdőszobában

A vécé és a mosdókagyló rendszeres fertőtlenítése mellett ne feledkezzünk meg a csapok gombjairól, a kilincsekről és a villanykapcsolóról. A törölközőket cseréljük gyakran, és legalább 60 fokon mossuk. A fogkefetartón is rendkívül sok szennyeződés tud összegyűlni, így legalább hetente tisztítsuk.

Az előszobában

Azt a területet, ahol cipővel járkálunk, nem túlzás naponta felmosni. Néhány naponta tisztítsuk le az előszobában ledobott kulcsainkat is, hiszen ezt is sokat fogdossuk piszkos kézzel. A táskákat, sporttáskákat és a pénztárcát is érdemes rendszeresen tisztítani – az utóbbit mindenhol megfogjuk, a sporttáskát pedig akár még a tömegközlekedési járművek padlójára is letesszük!

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration