Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Sokan időhiányra hivatkozva hagyják ki a rendszeres edzést, pedig egy kis szervezéssel még a legelfoglaltabbak is be tudják ezt illeszteni a napirendjükbe. A mozgásnak pedig számtalan előnye van, a testre és a lélekre egyaránt! 

 A sport nélkülözhetetlen a jó közérzet és az egészség megőrzéséhez, mégis sokan vannak, akik helyette a passzív pihenést választják. Pedig a rendszeres testmozgásnak köszönhetően élénkül az anyagcsere, megelőzhető az elhízás, leadható a súlyfelesleg. Ráadásul  nemcsak esztétikai előnyei vannak annak, ha legyőzzük a lustaságot: a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint szintén csökkenthetőek ilyen módon, sőt az ízületi fájdalmak ellen is sokat tehetünk a testsúlynak és edzettségnek megfelelő testmozgás kiválasztásával. És persze arról sem feledkezhetünk el, hogy a rendszeres mozgás rendkívül jó hatással van a lelki egészségre, a hangulatra, az önértékelésre is.  

1. Fél óra futás vagy úszás

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mégis hogyan illeszthető be a mindennapokba a rendszeres edzés. Mielőtt azonban órákon át tartó kondizásra és maratoni felkészülésekre gondolnánk,  érdemes tudni, hogy a szakemberek szerint már napi 30 perc is elegendő ahhoz, hogy a pozitív hatásokat érezhessük. Már 20-30 perc futással élénkíthető az anyagcsere, javítható a szív- és érrendszer állapota! Túl monotonnak találja a futást, esetleg edzettségi állapota még nem megfelelő ehhez a népszerű mozgásformához? Kezdhetünk tempós sétával, kocogással, kerékpározással, sőt a tánc is alaposan átmozgathat! Ha pedig az ízületeinket is kímélnénk, akkor a legjobb választás az úszás. 

2. Edzés egy kattintásnyira 

Sokan azért mondanak le az edzésekről, mert nehezen szakítanak időt arra, hogy eljárjanak a konditerembe vagy az uszodába. Kétségtelen, hogy ha lakóhelyünktől távol vannak ezek a helyszínek, akkor nem mindig szorítható be ez egyszerűen a mindennapokba. Szerencsére, ma már otthonról sem kell kimozdulni, ha valaki át akarja mozgatni a testét! A nagy videómegosztó portálokon rengeteg mozgásformát találunk, a jógától a pilatesen át az erősítésig, és egyre több helyen elő is fizethetünk arra, hogy online kövessünk egy (vagy több) profi edzőt.  

3. Álljunk fel a számítógép elől!

Valljuk be, nagyon sokan még a szabadidejükben is a számítógép vagy a tévé előtt ülnek, és még ezekben az órákban is hanyagolják a fizikai aktivitást. Pedig ha egy órára kimegyünk a szabadba sétálni, kertészkedni, vagy akár frizbizni vagy tollaslabdázni, nemcsak a testünknek, de a lelkünknek is jót tehetünk!  Gyakran csak a mindennapi berögződött szokásaink megváltoztatása szükséges ahhoz, hogy sikerüljön a testmozgásra időt szakítanunk.

4. Félre a lustasággal!

Sokkal kellemesebb lesz a pihenés akkor, ha előtte fizikailag is kellő mértékben kifárasztottuk magunkat. A lustaságot nem könnyű legyőzni, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy csak nekikezdeni nehéz.  Még a legnagyobb edzőknek, modelleknek is akadnak olyan napjaik, amikor nehezen megy az edzés, és legszívesebben ők is csak lustálkodnának. A sikeres embert az különbözteti meg a változásokat mindig csak tervezgetőtől, hogy erőt vesz magán akkor is, ha egyetlen porcikája sem kívánja a súlyzós edzést, vagy az ismételten lefutott kilométereket. 

5. Aktív szabadidő

Ha csak most kezdjük a rendszeres edzéseket, nehéznek tűnhet  egyik napról a másikra változtani. Fontos, hogy fokozatosan álljunk át az aktívabb életmódra, így kisebb az esélye annak, hogy túlterheljük a szervezetünket, és emiatt hamar elveszítjük a lelkesedésünket. Lényeges, hogy olyan mozgásformát találjunk, amit élvezünk, legyen szó akár kirándulásról, akár súlyzós edzésról, jógázásról vagy egy-egy gyors kosármeccsről a barátainkkal. Ne essünk azonban abba a hibába, hogy meg is maradunk ezen a szinten! Valódi változást akkor érhetünk el, ha időről időre nagyobb terhelésnek tesszük ki magunkat, feszegetjük a határainkat. Valószínű, hogy ahogy egyre többet mozgunk, nemcsak egyre erősebbek leszünk, de a lelkesedésünk is nőhet, és előbb-utóbb eljutunk odáig, hogy mi magunk keressük a komolyabb kihívásokat. 

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration