Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Az edzőterem manapság kicsit olyan, mint a mozi. Csak a legelvetemültebb filmrajongók és persze a hagyománytisztelők látogatják, a többieknek pedig ott a végtelen lehetőségeket kínáló online tér. Napról napra találhatunk magunknak valami újdonságot a különböző platformokon, és ebben az a jó, hogy sosem unhatunk bele a testedzésbe. Lássuk, milyen mozgásformák hódítanak most!

A karantén időszakában valószínűleg mindenki, aki szokott edzeni, előbb-utóbb talált néhány neki való YouTube- vagy Instagram-profilt, amely otthon is elvégezhető edzésekkel szolgált. Napjainkban a TikTok ugyancsak hasonló videók millióival áraszt el bennünket, és egyre népszerűbb módszer a mozgás szerelmesei között, hogy ezekből a tartalmakból állítják össze saját edzéstervüket. Ezek a videók azért is nagyon csábítók, mert hétköznapi karaktereket is látunk rajtuk, az otthonukban vagy épp a természetben, nem pedig elérhetetlennek tűnő alakú fitnesz- sztárokat a világ legmenőbb edzőtermeiben. Az Instagram- és TikTok-edzésvideók tele vannak meglepetéssel, és akár a legváratlanabb helyekről is érkezhetnek életre szóló megoldások. Azért egyet ne feledjünk: ezek az általában rövid videók önmagukban még nem csinálnak csodát, ám ha viszünk némi tudatosságot a használatukba, és rászánjuk az időt, valamint az energiát, hogy megtaláljuk a hozzánk legközelebb álló mozgásformákat, valódi eredményeket érhetünk el. Ráadásul sok esetben teljesen ingyen.

A legújabb őrület, a japán hasizomcsoda

A TikTokon tombol a japánok világsláger hasizom-erősítő gyakorlata. Az ígéret szerint aki minden nap megcsinálja ezt az ötperces gyakorlatot, egészen pontosan egy öt percen át kitartott pózt, az már néhány nap múlva látni fogja az eredményt. Aki kíváncsi rá, hogyan kell pontosan elvégezni, keressen rá a TikTokon a #japaneseabsworkout kifejezésre. A gyakorlat egyébként egyszerűnek tűnik: hanyatt kell feküdni és betenni egy felcsavart törülközőt a derekunk alá. Aztán nyújtott lábbal, spiccelt lábfejjel, a nagylábujjakat egymás felé fordítva nyújtózni kezdünk, karunk magastartásban. A tenyerek lefelé néznek, az ujjvégek a padlóra simulnak. Ezután csak így kell feküdni mindvégig, de ne legyenek illúzióink: a második perctől már semmi sem lesz olyan kényelmes, mint induláskor.

Nelly, a kerek fenék virtuális sztárja

Az izmos, kerek fenék napjaink legnépszerűbb fitneszcéljai közé tartozik, a célt azonban kevesen érik el. Mert a fenék egy nagyon trükkös izom, és pontosan tudjuk, hogy a hagyományos módszerek vég nélküli guggolásokat és kitöréseket javasolnak, amire csak a legelszántabbak képesek. A TikTokon @nellyfitnez az egyik legnépszerűbb fenékkerekítő szakember, ezt pedig elsősorban annak köszönheti, hogy videói egyszerűek, követhetők és nagyon hatásosak. A lábemelések és az ugrálva guggolások az ő eszköztárából sem hiányoznak, de karizmatikus személyisége és tökéletlenül is szép alakja mindenkit mozgásra bír.

Kardió, amit nem hallanak a szomszédok

Otthon edzeni nem mindig a legegyszerűbb, már csak azért sem, mert ha vékonyak a falak, a szomszédok mindent hallanak, és nem biztos, hogy kíváncsiak arra, hogyan szenvedünk és trappolunk. A Blogilates brand alapítója 3,3 millió követővel büszkélkedhet a TikTokon, és ezt többek között annak is köszönheti, hogy nagyon sok „lakásbarát” kardio-feladatsort tesz közzé. Ezeket dübörgés nélkül lehet végigcsinálni, mégis hozzák a kardiomozgások pótolhatatlan előnyeit. A népszerű fitneszinfluenszer egész testet átmozgató, hang nélkül végezhető edzései azoknak is megoldást jelenthetnek, akik korábban már kihívták a szomszédok haragját.

Csavard fel a szőnyeget

Bizony, a zumba nem ma került be a köztudatba, de napjainkra egészen új szintre lépett az Instagramon és a TikTokon. Hogy miért? A titok valószínűleg abban rejlik, hogy otthon még azok is táncra perdülnek, akik nyilvános helyen egyszerűen képtelenek rá. Nem csoda, hogy nagyon sok tartalomgyártó ráállt az otthoni zumbavideók gyártására, hiszen ebben a műfajban aztán tényleg nincs határ. Érdemes megnézni @katja. believe videóit a TikTokon, és ha úgy tetszik, behúzni a függönyöket, hogy aztán indulhasson az őrület a négy fal között.

A spárgázás tudománya

Vannak olyan alapvető tornaelemek, amelyek sokak számára teljesen kivitelezhetetlennek tűnnek. Bizonyos jógapózok, a klasszikus és az angol spárga, a cigánykerék vagy épp a szaltó mind olyan trükk, amelyet sok-sok gyakorlással és kitartással előbb-utóbb magunkévá tehetünk. Ha például szeretnénk megtanulni spárgázni, mind az Instagramon, mind a TikTokon több olyan videót találhatunk, amelyben lépésről lépésre mutatják be, mit érdemes gyakorolni ahhoz, hogy később megkísérelhessük kivitelezni a hőn vágyott gyakorlatot. A TikTokon kimondottan erre specializálódott @the.ashley.jade igazi varázsló, aki a legbonyolultabb figurákat is közérthetővé és kivitelezhetővé teszi.

Lágyság és erő: a pilates flow

A pilatest talán már senkinek sem kell bemutatni, a közösségimédia-felületeken azonban elsősorban a pilates flow-k váltak népszerűvé, azaz az összefűzött pilatesgyakorlatok 10, 30 vagy akár 60 perces verziói. Mit ad ez pluszban a már jól ismert Pilates-hez? Azt, hogy a mélyizom-erősítő elemeket az izomzatot nyújtó gyakorlatsorokkal ötvözi, és ebből áll össze egy folyamatosan áramló mozgásrendszer. A mozgásforma némi koncentrációt is igényel, így az agyat is megdolgoztatja, miközben a testet formálja. Ha a keresőkifejezések között a pilatesflow-ra bukkanunk, egy esélyt mindenképp érdemes adnunk neki.

A kihívások kedvelőinek

Jógából manapság már nem könnyű újat mutatni, a különböző videómegosztókon ezért új szintre lépett a jógaőrület, és kihívások formájában szerzi újabb és újabb rajongóit. Aki számára nem ismeretlen a jóga, és szeretné magát megmérettetni, ráadásul úgy, hogy ha nem akarja, senki sem látja, érdemes rákeresni a TikTokon vagy az Instagramon a yogachallenge kifejezésre. Ezernyi kihívás közül választhatunk, a legkönnyebbektől a legnagyobb őrültségeken át a legnehezebbekig. Akiben pedig ott szunnyad az igazi versenyzési vágy, az egy megosztással nyilvánossá is teheti az elért eredményeit.

Végezetül egyvalamit ne felejtsünk el! Bár ezek az oldalak sokszor azt a célt szolgálják, hogy üres időnkben görgessünk valamin az ujjunkat, ettől ugyebár nem tanulunk meg tigris bukfencezni, nem leszünk hajlékonyabbak és nem lesz kockás a hasunk. Ha azon kapjuk magunkat, hogy már többtucat edzés videót elmentettük, de még soha egyetlen egyet sem próbáltunk ki, akkor jobb, ha belátjuk: a közösségi média nem pótolhatja számunkra az edzőtermet. 

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration