Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső

Az október sokak kedvenc hónapja: még kellemes az idő, sokat süt a nap és ritkábban esik az eső. Ideális időszak ez arra, hogy több időt legyünk a szabadban, sétáljunk, kiránduljunk. Ez ráadásul az egészségünkre is nagyon jó hatással van!

Az őszi hónapok különösen alkalmasak lehetnek arra, hogy többet legyünk kint. Általában kellemes az idő, nincs sem tikkasztó meleg, sem nagyon hideg, és még viszonylag sokat süt a nap. A változó természet csodálatos színekkel játszik, így az október ideális időszak a kirándulásra.

Szinte mindenki tudja, hogy a kirándulás, a séta, a kerékpározás vagy akár a futás milyen jót tesz a szervezetünknek. A mozgásnak számtalan előnye van, erősíti az izmokat, a csontokat, a szívet és a tüdőt. De egyre több bizonyítékot találunk arra, hogy a szabadban töltött idő nemcsak a fizikai egészségünkre, de a lelkire is rendkívül pozitív hatással van. Ennek több oka is lehet: mozgás közben például olyan hormonok termelődnek, melyek a jó hangulatért, a motivációért vagy a kiegyensúlyozottságért felelősek. A napsütés nemcsak a kedvünkre, de a koncentrációra is pozitívan hat, és normalizálja az ún. cirkadián ritmust, vagyis bizonyos alvászavarok ellen is hatékony.

Sok szabadban történő tevékenységnél állatok közelében lehetünk. Az állatok (legyen szó kutyáról, lovakról vagy akár madarakról) csökkentik a stresszt, a magányosság érzését, növelik az önértékelésünket. Nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy a kirándulás, túrázás, madármegfigyelés vagy más szabadban történő tevékenységek mind társas események, melyek során új kapcsolatokat, barátságokat köthetünk, vagy megerősíthetjük a már meglévőket.

Ezek a pozitív hatások különösen fontosan lehetnek annak tudatában, hogy a tél általában sokkal szürkébb, a rosszabb idő miatt mi magunk is hajlamosak lehetünk a bezárkózásra, a rossz kedvre. Érdemes tehát az őszi szép időben feltölteni a lelki energiaraktárakat!

facebook-share Megosztás