Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső

Mikor fordítottál utoljára annyi időt saját magadra, amennyit szerettél volna? Gondoltál már arra, hogy energiahiányod és rossz kedved...

En-ido ami nelkulozhetetlen az egeszseg megorzesehez 16 9Mikor fordítottál utoljára annyi időt saját magadra, amennyit szerettél volna? Gondoltál már arra, hogy energiahiányod és rossz kedved akár arra is visszavezethető, hogy az a bizonyos „én-idő” hiányzik mindennapjaidból? Bármennyire is emberközpontúak vagyunk, mindannyiunknak szüksége van arra, hogy a nap folyamán egy kevés időt saját magunkra fordítsunk. Nem csak a belső harmónia megteremtése érdekében fontos ez, hanem az olyan aktív pihenés apropóján is, mely képes új energiákkal feltölteni testünket és lelkünket.

Mielőtt azonban világmegváltó dolgokra gondolnál, érdemes tudnod, hogy néha a leghétköznapibb elfoglaltságok is örömet okozhatnak. Talán a Te életedben is akadnak olyan területek, melyekre úgy gondolsz, hogy ha majd lesz több időd, akkor végre szentelsz azokra is. De vajon mennyi idő áll rendelkezésünkre? S meddig érdemes lemondanunk azokról a programokról, élményekről, pihenéssel teli órákról, melyekre mindannyian vágyunk a napi kötelezettségek teljesítése közben? A boldogság és az életminőség nem csak a munkahelyi teljesítményeken és az anyagiakon múlik, hanem néha a pillanatok megragadásán is.

Elő a könyvekkel!

Az e-book-ok és könyvolvasók világában sokak számára már elképzelhetetlen, hogy kezükbe vegyenek egy valódi könyvet. Pedig talán gyermekkorodból még emlékszel arra, hogy milyen illata van egy új könyvnek, hogyan kelnek életre a papírra vetett történetek a fantáziádban, s hogy mindez mennyire ki tud kapcsolni a mindennapok rohanásából. Életünkben időről-időre akadhatnak olyan időszakok, amikor csak annyit szeretnénk, hogy kicsit magunk mögött hagyjuk a való életet, s egy meleg tea és egy puha takaró társaságában átadhassuk magunkat az olvasásnak. Miért ne szentelnél ennek néhány naponta időt? Az online rendelés kényelmét kihasználva gyorsan beszerezheted a legújabb bestsellereket, de akár a közeli antikváriumban is keresgélhetsz igazi kincsek után.

Wellness program a fürdőszobában

A jó közérzethez és a magabiztossághoz nélkülözhetetlen az, hogy elégedettek legyünk külsőnkkel. Ha egy wellness hétvégét nem is engedhetsz meg magadnak, attól még nem kell lemondanod az illatos kencékről, a vízről és fürdőzésről. Ma már otthonra is számos prémium kategóriás krémet, olajat, szappant és pakolást beszerezhetünk. Irány tehát a fürdőszoba, ahol indítsd a programot egy forró fürdővel. Gyújthatsz néhány mécsest vagy illatgyertyát és lazíts egyet a kádban. Ne maradjon el a hajápolás, melyet indíthatsz egy ricinusolajos pakolással. A természetes alapanyagok egyébként egész testedre ajánlottak, így érdemes shea vajat, kókuszolajat, vagy kézműves szappanokat beszerezned. A megfelelő eszközökkel kordában tarthatod a bőrkeményedéseket és pihe-puha talpakat és sarkakat varázsolhatsz magadnak.

Sport a szabadban

Ha a saját magunkra szánt időről van szó, akkor bizony nem mehetünk el a rendszeres sportolás mellett sem. Ha nem is szeretnél fitness modell alakot, akkor is fontos, hogy szánj időt az edzésre. A mozgás erősíti immunrendszered, strapabíróbbá tesz és energikusabbá is válhatsz tőle a mindennapokban. Sokan vagyunk, akik ülőmunkát végzünk, és ennek hátulütőit a hát-és derékfájás kapcsán is megtapasztaljuk. A mozgás tehát nem csak a külsőségek, hanem az egészség megőrzése miatt is rendkívül fontos.

Felmerülhet azonban a kérdés, hogy melyik az a mozgásforma, amit be tudnánk iktatni életünkbe. Elsősorban érdemes átgondolnod, hogy mi az, amit szívesen végeznél. Ha minden alkalommal úgy indulsz neki a futásnak, hogy legszívesebben már túl lennél rajta, akkor ebben is egyfajta kötelezettséget látsz majd, tehát aligha lesz alkalmas arra, hogy kikapcsoljon. Mindenki másra esküszik, és ebben a testsúlynak is fontos szerep jut. A plusz kilókkal küzdők számára először az ízületkímélő mozgásformák javasoltak. A kerékpározás vagy az úszás nem csak pihentetőek, de ugyanakkor az aktív szabadidő minden előnyét magukban rejtik. A tavaszi hónapokban érdemes a szabadba menni, és kirándulással, természetjárással, túrázással tölteni az időt. A természet közelsége, a friss levegő már önmagukban alkalmasak arra, hogy új energiákkal töltsenek fel.

Fókuszban az időtakarékosság

S hogy mi áll leggyakrabban az „én-idő” útjában? Nem más, mint az a bizonyos időhiány. De vajon tényleg nem elegendő a 24 óra arra, hogy a munka és az otthoni teendők mellett saját magunkra szánjunk legalább egy órát? A tapasztalatok azt mutatják, hogy gyakran szinte kicsúszik kezünkből az idő, méghozzá olyan felesleges elfoglaltságok miatt, mint a közösségi portálok sokszoros átböngészése, a sorozatok nézése, vagy a ki nem használt holtidők. A titok nem másban rejlik, mint a jobb időbeosztásban és az ezzel elérhető időtakarékosságban. Ha kell, vezess határidőnaplót és oszd be kezdetben napjaidat óráról-órára. Néhány hét, hónap elegendő lehet arra, hogy új életvezetési szokásaid beépüljenek életedbe, és valóban meg tudd különböztetni a fontos dolgokat azoktól, melyek csak elveszik az időt tőled.

Tanulj meg megállni!

Mindegy, hogy rugalmas időbeosztásban dolgozol, vagy minden nap egy feszített menetrendet kell követned, egy valamit érdemes lenne megtanulnod. Nem más ez, mint a saját magadnak engedélyezet szabadidő. Lehet, hogy Te is azok közé tartozol, akik leteszik a munkát, rohannak elvégezni otthoni teendőiket, a bevásárlást, majd az este során is csak azt nézik, mit kellene kimosni, mikor következik a takarítás, és milyen új szakmát lenne érdemes elsajátítani. Mai rohanó világunkban, amikor minden a teljesítményről szól, nem könnyű megállni és nemet mondani. Tény pedig, hogy saját életminőséged javítását érheted el azzal, ha a kötelezettségek mellett esélyt adsz a pihenésre, a kikapcsolódásra is. Ennek ráadásul meg van az a pozitív hozadéka is, hogy az így megteremtett lelki egyensúly hatására kreatívabbá válsz, gyorsabban és hatékonyabban képes leszel elvégezni feladataidat. Megéri tehát saját magadra az „én-idő” megteremtése kapcsán is odafigyelned.

facebook-share Megosztás