Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Mikor fordított annyi időt saját magára, amennyit tényleg szeretett volna? Eszébe jutott esetleg, hogy éppen az én-idő hiánya vezethető vissza a fáradékonyságra, ingerlékenységre vagy a romló egészségi állapotra?

Bármennyire is emberközpontúak vagyunk, mindannyiunknak szüksége van arra, hogy a nap folyamán egy kevés időt saját magunkra fordítsunk. Nem csak a belső harmónia megteremtése érdekében fontos ez, hanem az olyan aktív pihenés apropóján is, mely képes új energiákkal feltölteni testünket és lelkünket.

Nem kell semmi világmegváltóra gondolni: néha a leghétköznapibb elfoglaltságok is örömet okozhatnak. Mindenki életében vannak olyan tevékenységek, hobbik, melyeket szívesen végeznénk, de folyamatosan halogatjuk, mert arra várunk, amikor majd elég időnk lesz ezekre. De vajon mennyi idő áll rendelkezésünkre? S meddig érdemes lemondanunk azokról a programokról, élményekről, pihenéssel teli órákról, melyekre mindannyian vágyunk a napi kötelezettségek teljesítése közben? A boldogság és az életminőség nem csak a munkahelyi teljesítményeken és az anyagiakon múlik, hanem néha a pillanatok megragadásán is.

Elő a könyvekkel!

Emlékszik még az új könyvek semmivel nem összehasonlítható illatára, vagy arra, hogy teljesen elmerültünk eg történetben, szorítottunk a főhősnek és megvetéssel gondoltunk a "gonoszra"? És arra, hogyan kelnek életre a papírra vetett történetek a fantáziánkban, és hogy mindez mennyire ki tud kapcsolni a mindennapok rohanásából. Életünkben időről-időre akadhatnak olyan időszakok, amikor csak annyit szeretnénk, hogy kicsit magunk mögött hagyjuk a valóságot, egy meleg tea és egy puha takaró társaságában átadhassuk magunkat az olvasásnak. Szánjunk erre időt minden nap, akár kora reggel, indulás előtt, akár este, utolsó, kikapcsoló tevékenységként. Az online rendelés kényelmét kihasználva gyorsan beszerezheted a legújabb bestsellereket, de akár a közeli antikváriumban is keresgélhetsz igazi kincsek után.

Wellness a fürdőszobában

A jó közérzethez és a magabiztossághoz nélkülözhetetlen az, hogy elégedettek legyünk külsőnkkel. Ha egy teljes wellnesshétvégét nem is engedhetünk meg magunknak, attól még nem kell lemondani az illatos kencékről, a vízről és fürdőzésről. Ma már otthonra is számos prémium kategóriás krémet, olajat, szappant és pakolást beszerezhetünk. Irány tehát a fürdőszoba, ahol indítsuk a programot egy forró fürdővel. Gyújthatunk néhány mécsest vagy illatgyertyát  is, sőt akár egy pohár bort is elkortyolhatunk, ha az esne jól. Tegyünk fel arc- és hajpakolást, radírozzuk le a bőrünket, kezeljük a lábon lévő bőrkeményedéseket megfelelő eszközökkel. Fürdőzés után pedig alaposan krémezzük be magunkat.

Sport a szabadban

Ha a saját magunkra szánt időről van szó, akkor bizony nem mehetünk el a rendszeres sportolás mellett sem. A mozgás erősíti az immunrendszert, strapabíróbbá és ellenállóbbá tesz, energikusabban nézhetünk szembe a hétköznapokkal. Emellett persze nem feledkezhetünk el arról a számtalan pozitív fizikai hatásról sem - a hajlékonyság és az egyensúlyérzék javításától a vérkeringés és a libidó fokozásáig -, melynek segítségével a mozgás az egészségünket támogatja. 

Felmerülhet azonban a kérdés, hogy melyik az a mozgásforma, amit be tudnánk iktatni életünkbe. Elsősorban érdemes átgondolnod, hogy mi az, amit szívesen végeznénk. Ha unalmas, netán idegesítő kötelezettségként tekintünk a mozgásra, akkor nem várhatjuk tőle, hogy feltöltsön és kikapcsoljon!  Figyelembe kell venni az életkort, az általános edzettségi állapotot, sőt még azt is, hogy inkább egyedül vagy csapatban szeretünk jobban mozogni. A plusz kilókkal küzdők számára először az ízületkímélő mozgásformák javasoltak. A kerékpározás vagy az úszás nem csak pihentetőek, de ugyanakkor az aktív szabadidő minden előnyét magukban rejtik. A tavaszi hónapokban érdemes a szabadba menni, és kirándulással, természetjárással, túrázással tölteni az időt. A természet közelsége, a friss levegő már önmagukban alkalmasak arra, hogy új energiákkal töltsenek fel.

Fókuszban az időtakarékosság

Mi áll leggyakrabban az "én-idő" útjában? Nem más, mint az a bizonyos időhiány. De vajon tényleg nem elegendő a 24 óra arra, hogy a munka és az otthoni teendők mellett saját magunkra szánjunk legalább egy órát? A tapasztalatok azt mutatják, hogy gyakran szinte kicsúszik kezünkből az idő, méghozzá olyan felesleges elfoglaltságok miatt, mint a közösségi portálok sokszoros átböngészése, a valódi érték nélküli tévéműsorok bámulása, vagy a ki nem használt holtidők. A titok nem másban rejlik, mint a jobb időbeosztásban és az ezzel elérhető időtakarékosságban. Először érdemes felmérni, hol mennyi időt tudunk megspórolni, ezután következhet a tevékenységeink pontosabb megtervezése, az idő hatékonyabb beosztása. Ehhez nagyon jó szolgálatot tehet egy határidőnapló. Néhány hét, hónap elegendő lehet arra, hogy új életvezetési szokásaink beépüljenek az életünkbe, és meg tudjuk különböztetni a valóban fontos dolgokat az időrabló, felesleges tevékenységektől.

Álljunk meg egy pillanatra...

Tulajdonképpen mindegy, hogy rugalmas az időbeosztásunk, amellyel csak magunknak számolunk el, vagy szigorú, feszített a menetrendünk, érdemes időnként megállni, és engedélyezni magunknak egy kis szabadidőt. Az elvárások idejét éljük, amikor nagyon nehéz nemet mondani, vagy éppen feltenni magunknak a kérdést, tényleg arra van szükségünk, amelyet mások próbálnak ránk erőltetni? Rendkívüli mértékben javíthatunk az életminőségünkön, ha a kötelezettségek teljesítése mellett a kikapcsolódásra és pihenésre is lehetőséget teremtünk magunknak.  Ennek ráadásul megvan az a pozitív hozadéka is, hogy az így megteremtett lelki egyensúly hatására kreatívabbá válunk, gyorsabban és hatékonyabban leszünk képesek elvégezni a feladatokat. 

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration