Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső

Ősszel is érdemes időnként szünetet tartani! Az én-idő segít feltöltődni, így újult erővel folytathatjuk a feladatainkat! 

Elindult az őszi hajtás és úgy érzi, levegőt sem kap a tennivalóktól? Ugyan a kitartó munka és a mindennapi teendők elvégzése elmaradhatatlanok ahhoz, hogy életminőségünk a kívánt irányba haladjon, de ősszel is érdemes időt szánni a kikapcsolódásra. Nem valamiféle lustaság és hedonista felfogás indokolják ezt, hanem saját érdekünk. A motiváció és az energia csak úgy őrizhető meg hosszú távon, ha időnként kiszállunk a mókuskerékből, lelassítunk, és elvonulunk a feladatok elől. Néha még a legszigorúbb határidők betartása mellett is jól jöhet egy kis szünet.

1. Wellness a fürdőszobában

Ugyan az őszi verőfényes napsütésben érdemes minél több időt a természetben tölteni, de otthonunk falai között is sort keríthetünk a feltöltődésre. Ilyenkor igazi szépségkúra részesei lehetünk a fürdőszobában, ahol néhány gyertya és akár egy pohár finom bor társaságában élvezhetjük a szépülésre szánt időt. Érdemes kipróbálni a természetes alapanyagok nyújtotta lehetőségeket is.

A shea vajnál és a kókuszolajnál kevés jobban hidratáló készítményt ismerhetünk, és ezek tulajdonképpen a test bármely területén bevethetőek. Sokszor a márkás pattanás elleni készítmények sem vehetik fel a versenyt a teafaolajjal, amelyet kevés vízzel érdemes keverni, és ezzel átkenni naponta többször a problémás területeket.

A kádban töltött lazító percek után mindenképpen gondoskodjunk a  bőr hidratálásáról, például egy kényeztető, olajos masszázs formájában.

2. Hosszú hétvége idegen tájakon

Ősszel is érdemes kimozdulni és olyan programokat szervezni, amelyek az újdonság erejével hatnak. Hazánk számos páratlan, sokak számára ismeretlen, tájjal várja a turistákat! Ha korábban csak az Alföldön kalandoztunk, akkor itt az ideje, hogy megcélozzuk a Balaton-felvidéket vagy az Északi-középhegységet. Ezek az idegenforgalmi régiók nem csak remek szállodákkal várnak, hanem természeti és épített értékeik is mindenképpen figyelmet érdemelnek. Kiránduljunk, fedezzük fel a környező városokat, látnivalókat, és térjünk haza új energiákkal telítődve!

3. Ezerszínű természet

Míg nyáron a zöldellő lombokban és a virágillatban gyönyörködhettünk, addig ősszel az ezerszínű természeté lesz a főszerep. Sokan kifejezetten azért kedvelik ezt az évszakot, mert ilyenkor a színes levelek arra hívják fel a figyelmet, mennyi szépséget is tartogat a természet számunkra. Ilyenkor érdemes igazán a szabadba menni, kirándulni, felfedezni túraútvonalainkatSzeptemberben, októberben még az időjárás is kegyes a szabadtéri programokhoz, hiszen legtöbbször az indián nyár meleg napsugaraival kíséri napjainkat. Az arborétumokon túl a vadasparkok is jó választásnak bizonyulnak, de ha felkeressük a környékünkön található tavakat, folyókat, máris olyan természetközeli élményben lehet részünk, amilyenre jövő tavaszig biztosan nem számíthatunk.

4. Fesztiválok a gasztronómia jegyében

A fesztiválszezon nem ér véget a Sziget rendezvényeivel, hiszen általában ősszel is remek programok várnak országszerte. Nívós borfesztiválokkal a Balaton környékén, az alföldi nagyvárosokban, vagy akár az északi országrészben is találkozhatunk. Ilyenkor a térség legjobb borain túl kézműves termékekkel is megismerkedhetünk, de a sajtok és a borfogyasztás mellé elengedhetetlen egyéb finomságok is a gasztrofesztiválok fókuszába kerülnek. Az esti koncertekre azonban érdemes kardigánnal, kabáttal készülni!

5. Könyv és film: a két örök klasszikus

S hogy mit érdemes csinálni akkor, ha kint esik az eső, vagy inkább csak a négy fal közötti elfoglaltságra vágyunk? Néha bizony jól esik bebújni az otthon nyugalmába, elővenni egy jó könyvet, vagy elmerülni valamelyik filmklasszikusban. Ezek ugyan hétköznapi elfoglaltságnak tűnnek, de az őszi munkahelyi hajtás és az iskolakezdés közepette bizony igencsak képesek kikapcsolni.

A pihenés ésszerű és tudatos döntés eredménye kell, hogy legyen. Nem véletlen, hogy napjainkban már a magukra valamit is adó cégek nagyon odafigyelnek arra, alkalmazottaik kiveszik-e szabadságukat és mennyi időt töltenek feltöltődéssel. A pihenésre szánt napok, vagy a munka utáni kikapcsoló órák hozzájárulnak az egészség és az energikusság megőrzéséhez. Ez pedig a zimankósnak ígérkező téli hónapok előtt igazi áldás lehet, különösen azok számára, akik hajlamosak belefásulni az ősztől jövő nyárig tartó taposómalomba.

facebook-share Megosztás