Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A nyaralásra mindannyian szeretünk úgy gondolni, mint az önfeledt pihenés időszakára. Tény azonban, hogy sokszor éppen a leginkább...

A nyaralásra mindannyian szeretünk úgy gondolni, mint az önfeledt pihenés időszakára. Tény azonban, hogy sokszor éppen a leginkább váratlan helyzetben adódnak egészségügyi problémák, melyek akár teljesen tönkre is tehetik a vakációt. Nem lehet elégszer hangsúlyozni az utasbiztosítás fontosságát, amely fedezetet biztosít az esetlegesen szükségessé váló orvosi, kórházi költségekre. Nélküle országtól függően akár többmilliós költséggel is járhat egy kisebb megbetegedés.

Ismeretlen helyen is biztonságban

Míg a hazai nyaralás során bármikor betérhetünk a gyógyszertárba, és az ellátórendszert is pontosan ismerjük, addig külföldön ez már korántsem így van. A nyelvi akadályokat leküzdve is számos problémával szembesülhetünk, a készítmények ismeretlenek, és az sem biztos, hogy pontosan el tudjuk mondani a panaszainkat, már ha tisztában vagyunk azzal, hova is forduljunk az egészségügyi gondokkal. Az utasbiztosítás mindebben segítséget nyújt, de a személyes odafigyelés kérdése mellett sem mehetünk el.

Étel és ital csak biztonságos forrásból

Vannak olyan országok, ahol csak ásványvizet érdemes fogyasztani, és az utcai árusokkal is célszerű óvatosnak lenni. Ha például valamelyik távol-keleti ország mellett tesszük le a voksot, akkor a street food kínálatát biztosan nem kerülhetjük el. Fontos azonban, hogy milyen alapanyagokat választunk. Ha a sokszor már kinézetüknél fogva is extrém ételek nem nyerik el tetszésünket, akkor inkább kerüljük el azokat, bármennyire is helyi specialitásnak tűnnek. Sokan vannak, akik a kagylófélékre allergiásak, így ne a külföldi út során próbáljuk elsőként megkóstolni a kagylót. A legjobb esetben is hosszas hányással és rosszulléttel járhat a helyzet.

a kulfoldi nyaralas egeszsegugyi kockazatai 16 9

Sérülések a tengerparton

A tengerparti fürdőzés nem csak hullámokat, homokos partot és elképesztő látványt rejt magában, hanem bizony akár az apró sérülések kockázatát is. Az éles kagylók, a tengeri csillagok és a rákok sérüléseket okozhatnak, melyeket az úti patikában megtalálható fertőtlenítővel és sebtapasszal legtöbbször megfelelően sikerülhet ellátni. Figyeljünk a bőrünkre és a fényvédelemre, s ha mégis leégtünk volna, akkor legalább egy napig maradjunk árnyékban, és gondoskodjunk a hidratálásról. Ez utóbbi napszúrás esetén is kiemelt jelentőséggel bír, de ekkor akár lázcsillapítás és többnapos árnyékban tartózkodás is szükségessé válhatnak.

Ismerkedés okosan

A nyaralás során gyakran úgy érezzük, hogy miénk a világ, és egy kis őrültség belefér a nyaralásba. Az egyéjszakás kalandok izgalmát választva is törekedjünk arra, hogy saját egészségünkre maximálisan figyelünk. Ne menjünk bele olyan kapcsolatba, amit veszélyesnek érzünk, és ha mégis győz a szenvedély, akkor figyeljünk a nemi betegségek elleni védekezésre, melynek legjobb módja az óvszer használata.

A nyaralás zökkenőmentesen és teljesen egészségben is végződhet, de jobb felkészülni a bajra és okosan, előre gondolkodva tenni saját és szeretteink épségének érdekében.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration