Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Ha majd a beton ismét ontja magából a forróságot, vegyük az irányt egy jó kis szabadstrand felé, aminek a szolgáltatásai gyakran vetekednek fizetős társaikéval.

Postás strand, te csodás!

Szentendre első, a 60-as, 70-es években legendás, felújított szabadstrandjának határait a Dunán bójákkal, a parton pedig táblákkal jelölik. A 150 méter hosszú, homokos partszakaszon az öltöző és a négyállásos zuhanyzó mellett színvonalas büfé és étterem szolgálja a pihenők kényelmét. A parton szentendrei művészek jóvoltából három, félgömb formájú gubóban bújhatunk el a nap sugarai elől. Az aktív kikapcsolódásra vágyók a parti focipályán, teniszpályán vagy a lelátóval ellátott strandröplabdapályán kijátszhatják magukból a felgyülemlett stresszt. Aki pedig kisgyerekkel érkezik, azt várja a baba-mama kuckó és a színes csúszdákkal, alagutakkal felturbózott játszótér.

Buli van a parton

Miskolctól tíz percre, a Mályi-tó partján kiépített szabadstrand homokos parttal, kényelmes napágyakkal és napernyővel csábítja az odalátogatókat. A sekély víz, az elkerített gyerekmedence és a kicsiknek szervezett színes programok garantált szórakozást nyújtanak az egész családnak. Aki nem szeretné egész nap a napágyban süttetni a hasát, az kipróbálhatja a strand melletti röplabdapályát is. Ha megéheznénk, a strandbüfében ízletes gyrost, hamburgert és egyéb finomságokat kóstolhatunk. Az ebédet pedig egy pohár izgalmas hűsítővel öblíthetjük le a part menti koktélbárban. A Mályi beach hétvégente igazi bulihellyé változik: pénteken élő zenés mulatság, szombaton pedig népszerű lemezlovasok gondoskodnak a forró hangulatról.

Tisza-parti relax

A Tiszafüredi szabadstrand – ami másfél kilométeren terül el a Tisza-tó partján – lassan mélyülő, gyorsan felmelegedő vize ideális a kikapcsolódni vágyó pároknak, baráti társaságoknak és kisgyermekes családoknak egyaránt. A strand Tiszafüred üdülőközpontjában található, amit a belvárosból biciklivel a legkönnyebb megközelíteni, de ha valaki autóval érkezik, annak az ingyenes parkolás is biztosított. A strand új, 500 négyzetméteres stégrendszerén egy napozót, egy játszószigetet és egy vízilabdapályát alakítottak ki. A vízbe jutást fürdőlétrák könnyítik, a tűző napsütés elől pedig napvitorlák árnyékába bújhatunk. Ha a vízen kalandoznánk, bérelhetünk vízibiciklit, kajakot, kenut, sőt csónakot is, a kisebbek (de akár a nagyobbak is) pedig felfújható vízijátszótéren múlathatják az időt. A parti sportpályán kedvünk szerint teniszezhetünk, streetballozhatunk vagy lábteniszezhetünk, ha pedig még mindig van bennünk elég lendület, bringóhintóval körbetekerhetjük a partot.

Balaton forever

Balatonboglár legnagyobb strandja évek óta ingyenesen látogatható. A 9,5 hektár nagyságú, zöldellő pázsittal borított parthoz a 7-es úttól egy hangulatos platánsoron keresztül jutunk, de a parton is szép számmal állnak az árnyékot adó fák. A bejárat előtt, az egykori pénztárnak helyet adó épületekben cukrászda, büfék és boltok szolgálják a pihenni vágyók kényelmét. Ha társasággal megyünk, strandröplabdázhatunk vagy strandfocizhatunk a parton kialakított 1850 négyzetméteres homokpályán, vagy kosarazhatunk a mellette lévő gumilapos sportpályán. És ha ez nem lenne elég, hétvégente a parton ingyenes programok közül válogathatunk, de a Platán soron népi iparművészeti és kézműves vásáron kedvünkre válogathatunk a míves faedények és a zamatos bioszörpök között is.

+1 tipp: Kutyastrand

2016 nyara óta már a házi kedvenceknek sem kell a balatoni hőséget egy fa árnyékában gubbasztva átvészelni, köszönhetően a balatonföldvári kutyastrandnak. Földvár part menti főútján át visz az út a kutyaparadicsomba, amit a „Harap utca 3.” feliratú ösvény jelez. A gazdik tapasztalatai alapján az ebek mérete és kísérőik számától függően egyszerre 30-50 kutyus játszhat kényelmesen a 2500 négyzetméteres füves parton, ahova egész évben szeretettel várják a rendszeresen oltott és féregtelenített kutyusokat.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration