Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Nyaralást tervezve egy sor feladat vár ránk. A szállásfoglalás, az utazás megszervezése és a csomagolás zűrzavara mellett azonban ne feledkezzünk meg saját egészségi állapotunkról sem!

Az úti patika összeállításához számos hasznos tanácsot olvashatunk, ám az sem mindegy, hogy mi magunk milyen állapotban vágunk neki az útnak. Különös figyelmet érdemel az emésztőrendszer, amit sokszor már az utazás ténye is igencsak megvisel. A szakemberek azt javasolják, hogy célszerű probiotikumot szedni az indulás előtt, ezzel felkészülve a váratlan helyzetekre.

Nem megfelelő higiénia külföldön

A mediterrán térségben vagy a mostanság nagyon népszerű távol-keleti országokban a higiéniás viszonyok sokszor nem olyanok, amilyenekhez hozzá vagyunk szokva. Hasmenést okozhatnak különböző vírusok és baktériumok, melyek akár a mosatlan gyümölcs vagy zöldség, sőt a jégkocka közvetítésével is a szervezetbe juthatnak. Fontos, hogy csak azokban az országokban fogyasszunk csapvizet, ahol ezt maximális biztonsággal megtehetjük! Erről már indulás előtt érdemes tájékozódni.

Akár egy hétig is tarthat a fertőzés

Ha a probiotikum szedésével nem készítjük fel a bélflórát az esetleges fertőzésekre, úgy akár hét napig is eltarthat az összeszedett betegség. A hasfájással, puffadással, hányingerrel, hányással és nagyfokú levertséggel járó megbetegedés időnként csak a hazaérkezést követően kezdődik. A kellemetlen tünetek azonban már a pihenés napjai alatt is jelentkezhetnek. Célszerű az úti patikában is magunkkal vinni valamilyen probiotikumot, amely kifejezetten jó választás lehet a gyomorpanaszok enyhítésekor.

A nélkülözhetetlen folyadékbevitel

A hasmenéssel, hányással nagyon sok folyadékot veszít a szervezet, ezért kiemelt jelentőséggel bír annak pótlása. Legjobb, ha tiszta (üveges) vizet fogyasztunk, de egy-két csésze gyógytea is jó szolgálatot tehet. A gyömbértea és a mentatea egyaránt megnyugtathatja a háborgó gyomrot.  Gyermekek és idősek esetében különös figyelmet érdemel az ivás, ugyanis ők hajlamosak megfeledkezni arról, és a szomjúságot is másként érzik, ráadásul a kiszáradás is őket veszélyezteti a legjobban. 

Mi fán teremnek a probiotikumok?

Miben rejlik az erejük az oly sokat emlegetett probiotikumoknak? Ezek olyan jótékony baktériumok, amelyek segítik az egészséges bélflóra kialakítását. Meggátolják, hogy elszaporodjanak a káros baktériumok, és ugyanakkor védelmet biztosítanak az emésztőrendszer számára, segítik a jobb tápanyag-felszívódást és hatékonyabb emésztést. Bármelyik gyógyszertárban hozzájuthatunk a probiotikus készítményekhez. Az emésztőrendszer ilyen módon történő erősítésével az immunrendszer támogatásáért is sokat tehetünk, ez pedig nem csak nyaralás idején, hanem a munkával telt hétköznapokon is igen hasznos lehet.

 

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration