Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Az utószezonra legtöbben azért gondolunk előszeretettel, mert a hotelek alacsonyabb áron kínálják szobáikat, pedig ennél jóval több előnnyel járhat az, ha augusztus utolsó napjaiban, vagy az indián nyár heteiben indulunk útnak.

Ha nem kedveljük a tömeget és a kedvező árak is fontosak számodra, akkor érdemes az utószezoni pihenés előnyeit választani, melyért egészségünk is hálás lesz.

Kerüljük el a tömeget!

Mindannyian jól ismerjük azt az érzést, amikor a nevezetességek megtekintése és a strandolás szinte lehetetlenné válik az üdülőparadicsomokban uralkodó tömeg miatt. Vannak, akik egyszerűen csak nem szeretik a zsúfoltságot, mások a fertőzésektől tartva kerülnék el ilyenkor a népszerű úti célokat. Legyen szó akár külföldi, akár belföldi nyaralásról, utószezonban már jelentősen csökken a turisták száma. Augusztus végén a legtöbben készülnek az iskolakezdésre, a szeptembert pedig sokan már nem tartják opciónak akkor, ha a nyaralás a cél. Pedig érdemes lenne, ugyanis különleges élményt nyújtanak a tengerpartok, a fürdők és a nevezetességek akkor, ha nem kell a program közben megküzdeni a tömeggel és a sok ember jelentette egészségügyi kockázatokkal.

Napszúrás nélkül

A nyári hónapokban alig adódik olyan időszak, amikor ne lenne magas az UV-sugárzás. Ilyenkor a hőség miatt a nap nagy részében érdemes árnyékba húzódni, ám sokszor ez sem jelent garanciát arra, hogy ne zárnánk a napot leégéssel és napszúrással. Ugyan a megfelelő bőrvédelemről utószezonban sem feledkezhetünk el, de ekkor már inkább kedvező az időjárás a hosszas napozásokhoz és a szabadban történő úszáshoz, pancsoláshoz. Rendszerint a hőmérséklet is alábbhagy nyár végén, szeptemberben, ami különösen kedvező feltételeket teremt tulajdonképpen bármilyen szabadtéri elfoglaltsághoz, programhoz.

Egyedi élmények, pszichés egyensúly

Természetesen nem mehetünk el a nyaralás kérdése mellett a pszichés egyensúlyra gyakorolt hatásánál fogva sem. A főszezonban a zsúfolt szállodák, a rengeteg ember fokozhatja a stresszt, és gyakrabban előfordulhat, hogy bosszantó apróságok nehezítik meg a mindennapokat. Ellenben utószezonban sokkal inkább van lehetőség arra, hogy felfedezzük a választott úti cél látványosságait, és magunkénak érezzük azokat. Sokan kifejezetten a hétköznapi tömeg elől igyekeznek elvonulni nyaralás alkalmával, ez pedig aligha sikerülhet, ha a szállodában, vízparton is a rengeteg turistával kell szembesülni. Az utószezoni nyaralás tehát nem csak a kedvezőbb árak miatt bizonyul jó választásnak, hanem a sajátos hangulat és az üdülőváros mindennapjaiba való betekintés apropóján is.

nyaralas-utoszezonban-egeszsegugyi-szempontbol-is-elonyos-16-9

Ne feledjük, a testi és a pszichés egészség együttesen határozzák meg életminőséget. Ha még eddig nem szerveztünk nyári pihenést, akkor sem vagyunk elkésve! Nézzen körül az utószezoni ajánlatok között, és élje át a kikapcsolódásra szánt időt ezúttal egészen más perspektívából! Egészsége is meghálálja, ha kevesebb fertőzésveszéllyel és emberi tényező okozta stresszel kell szembenéznie.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration