Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső

Okostelefon, laptop, táblagép, számítógép – korunk legnépszerűbb eszközei, melyeket  mindannyian, szinte egész nap használunk. De vajon mit szól ehhez a bőrünk, milyen hatással van rá?

Okoskészülékek nélkül ma már el sem tudjuk képzelni az életünket. A munkánkat legtöbben számítógéppel végezzük, ha információra van szükségünk, csak előkapjuk a telefont és az interneten keressük a választ.  A rohanó világunkban, ha nincs idő találkozni szeretteinkkel, barátainkkal, csetelünk, vagy facetime-on beszélgetünk. Ez mind nagyon kényelmes, gyors és időtakarékos megoldás, de vajon a bőrünk is örül ennek? Pigmentfoltok, fakó bőrszín és megereszkedett bőr – szakértők szerint az UV-sugárzás mellett a Blue light, azaz a kék fény is nagyban felelős ezeknek a bőrproblémáknak a kialakulásáért. 

Mi is az a Blue light?

Kutatások támasztják alá, hogy az UVA és az UVB sugárzás mellett van egy másik bőrkárosító hatás is, mégpedig a Blue light. A modern, csúcstechnológiájú eszközök, mint például a mobiltelefonok, a számítógépek és a LED-képernyők, mind-mind kék fényt bocsátanak ki. Ez az úgynevezett nagy energiájú látható (HEV) fény pedig növeli az oxidatív stresszt, amely részben felelős a bőr korai öregedéséért. A kék fény a bőr mélyebb rétegeiben fejti ki hatásait, beindítja a káros szabad gyökök termelődését, csökkenti a kollagéntermelést, ezáltal felgyorsítja a bőr öregedését.

3 tipp, melyekkel megvédhetjük bőrünket a kék fény ellen

  1. Csökkentsük a képernyő előtt töltött időt!
    Naponta átlagosan hat órát töltünk képernyő előtt. A bőr védelme érdekében a legradikálisabb megoldás nyilván az lenne, hogy egyszerűen gyökerestül oldjuk meg a problémát, és amennyire lehetséges, minimalizáljuk ezt az időtartamot, legalább a szabadidőnkben. Ha nem lógunk folyton a közösségi oldalakon, ha megtehetjük, hogy munkaidőn kívül már nem válaszolunk a hivatalos üzenetekre, tehát korlátozzuk a képernyőfüggőséget, akkor nemcsak a bőrünknek teszünk jót, hanem a hangulatunknak és kapcsolatainknak is. Beszélgessünk élőben és sétáljunk jó nagyokat a szabadban!
  2. Kapcsoljunk éjszakai üzemmódba!
    A legtöbb okostelefonon és digitális képernyőn lehetőség van arra, hogy a kék fényt csökkentsük, például hogy éjszakai üzemmódba tegyük a készüléket. Jó tudni azonban, hogy ez a megoldás sem blokkolja az összes kék fényt.
  3. Arcápolót a kék fény ellen!
    A bőrápolási rutinunkba építsük bele a kék fény elleni harcot. Jól tudjuk, hogy a bőrápolás első és legfontosabb része a tisztítás. Ezért mindig maradéktalanul távolítsuk el a sminket, alaposan tisztítsuk meg a bőrünket. Ha a szennyeződéseknek búcsút intettünk, használjunk a bőrtípusunkak megfelelő arcápolót, amit egészítsünk ki a kék fény elleni védekezéssel is.
facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration