Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Az idei ünnep legyen kicsit más: a főzés, lakásdíszítés és ajándékbeszerzés hajrájában szánjunk egy kis időt magunkra is. Néhány ügyes trükk és némi tervezés kell csak, hogy igazán szépnek és ápoltnak érezhessük magunkat az év végén.

Akár a családdal közösen töltött szentestén, akár egy nagyszabású munkahelyi vacsorán szeretnénk tündökölni, ugyanaz a fontos: ne hagyjuk a szépítő teendőket az utolsó pillanatra, mert úgy egészen biztosan nem lesz annyi mindenre időnk, mint amennyire szeretnénk. Ha ebben az évben ahelyett, hogy csak belevetnénk magunkat a készülődésbe, kicsit jobban megtervezzük a szépségrutinunkat, és tudatosan időt szánunk saját magunkra is, elkerülhetjük, hogy nyúzottan és kimerülten üljünk a rég várt eseményeken. Indulhat a karácsonyi szépség-visszaszámlálás?

4 héttel előtte

A tervezés itt kezdődik: ne csak az ünnepi menüt és az ajándékbeszerző körutakat találjuk ki, hanem szánjunk időt a legfontosabb szépítő időpontok leszervezésére. Ilyenkor még talán nincs késő egyeztetni a fodrásszal, kozmetikussal, ha eddig nem tettük meg. Bár a közvetlenül az ünnep előtti időpontok jó eséllyel már foglaltak, nem is feltétlenül van szükség arra, hogy pont az utolsó napokra hagyjunk ilyen hosszú időt igénylő elfoglaltságokat. Nézzük, milyen időpontokat érdemes mielőbb lefixálni, és mire kell figyelni:

‣ Fodrász: A hajfestést jó a karácsony előtti egy-két héten belülre időzíteni, ha frizuraigazítást szeretnénk, azt szervezhetjük egy héttel korábbra – talán ilyenkor még könnyebben elszabadulunk, mint az utolsó hajrában.

‣ Kozmetikus: Arckezelésre remek lenne egy időpont december elején és egy december közepén vagy az ünnep előtti héten. Így már előre befoglalunk magunknak egy kis énidőt, a bőrünk ragyogó lesz pont akkorra, amikorra kell. Ha komolyabb beavatkozást, például erősebb hámlasztást, lézeres vagy tűs kezelést tervezünk, érdeklődjünk előre a szükséges gyógyulási időről, és ezt vegyük figyelembe a tervezésnél. Gyantázásra az ünnepet megelőző 2-3 napban érdemes menni.

‣ Manikűr, pedikűr: Minél közelebbi időpontot sikerül megcsípnünk, annál szebb lesz a körmünk az ünnepi eseményeken – próbáljuk mielőbb kisakkozni, mikorra tudjuk beilleszteni.

‣ Egyéb szépítő eljárások: gondoljuk át mihamarabb, mi az, amit szeretnénk az ünnepig megcsináltatni – műszempilla, szempillafestés, szemöldöktetoválás igazítása, és az esetleges „gyógyulási idő” figyelembevételével kérjünk időpontot.

Ezzel a tervezéssel nagyon sokat tehetünk azért, hogy a számunkra fontos dolgok ne sorolódjanak hátra a rangsorban, és biztosan jusson idő rájuk. Azonban minderre nem csak akkor van szükség, ha szakemberhez megyünk: ha otthon festjük a hajunkat vagy mi vagyunk a saját kozmetikusunk, akkor is érdemes a fentiekhez hasonlóan előre beírni a naptárba, mivel mikor szeretnénk foglalkozni.

3 héttel előtte

‣ Gondoljuk át, mit szeretnénk viselni a fontos pillanatokban, és ha szükség van egy-egy új darabra, kiegészítőre, azt most még könnyebb beszerezni vagy megrendelni, mint az utolsó napokban. Ha rendszeresen sportolunk, akkor is jó előre megtervezni az időpontokat. De ha ez eddig nem igazán fért bele az időnkbe, akkor nagyon jót tehetünk magunknak (és a környezetünknek is), ha heti háromszor 20-30 perces mozgásnak keresünk helyet a naptárban: ez lehet séta, jóga, vagy online videókra végzett torna. Nem most kell intenzív edzésbe kezdeni, ha eddig ez nem volt az életünk része, de ha egy kevés időt mozgásra szánunk, sokkal könnyebben bírjuk majd az ünnep előtti hajtást – fizikailag és lelkileg is.

‣ Figyeljünk a bőrünkre: hogyan érzi magát a téli hidegben? Ha szükséges, akkor beszerezhetünk egy gazdagabb, kényeztető arckrémet. Ha szeretnénk egy kis extra ragyogást vagy simítanánk kicsit a bőrünkön, jó ötlet beszerezni egy retinoltartalmú arcápolót vagy egy kémiai hámlasztót, például AHA-savas készítményt. Mindegyikhez fokozatosan kell hozzászoktatni a bőrt, így a hát- ralévő két hét elég ahhoz, hogy kíméletesen fejthessék ki látványos szépítő hatásukat.

‣ A test se maradjon ki: egy gyengéd testradírral, ha már ilyenkor elkezdjük a használatát, bársonyosan puhává és simává varázsolhatjuk a bőrünket. Csodásan mutat majd, ha pántos vagy kivágott ruhát viselünk.

2 héttel előtte

‣ Ha magunknak festjük, vágjuk a hajunkat, azt ebben az időszakban a legjobb elvégezni: még nem annyira sűrűek talán a napok, és ha esetleg nem a terv szerint sikerül valami, akkor lehet még korrigálni.

‣ Ha szeretnénk különlegesebb sminket vagy frizurát viselni a családi vagy a munkahelyi vacsorán, jó ötlet azt legalább egyszer előre „lepróbálni”. Így kiderül, ha valami nem megy úgy, ahogy elképzeltük, vagy szükség van még némi gyakorlásra.

‣ Nézzük át a naptárunkat, és határozzuk el, hogy a magunkra szánt időn nem spórolunk: ne a mozgás vagy a kozmetikus legyen az, amiről lemondunk, ha úgy érezzük, elborítanak a teendők. Sőt, mindenkit arra biztatunk, hogy ragaszkodjon a betervezett énidőhöz, és itt-ott toldja meg még egy picivel, hogy jusson idő feltenni egy arcmaszkot, hajpakolást. Ez nagyon sokat segíthet abban, hogy a készülődés békésebben, kevesebb stresszel teljen, és a bőrünk, hajunk is jobb formába kerülhessen.

1 héttel előtte

Továbbra is tartsuk az előre leszervezett időpontokat – bizony néha nem könnyű az utolsó, esetenként kapkodós napokban elszabadulni a körmöshöz vagy gyantázásra, de megéri zsonglőrködni egy kicsit az idővel. Ha ezeket otthon végezzük, akkor a következő szempontokat érdemes figyelembe venni az időzítésnél:

‣ A gyantázást, epilálást ne az utolsó napon, hanem egy-két nappal az esemény előtt végezzük. A borotválást is érdemes nem közvetlenül a legvégére hagyni, hanem előző este vagy még reggel beiktatni.

‣ A körömlakkozást nem jó sokkal előbbre ütemezni, de a véghajrára sem ajánlott elhúzni. Az ünnep előtti egy-két délután vagy este ideális lehet.

‣ 4-5 nappal a fontos esemény előtt este tegyünk fel egy hidratáló, ragyogást fokozó vagy épp nyugtató fátyolmaszkot, krémpakolást – attól függően válasszunk, milyen állapotban van épp a bőrünk, mire van szüksége. És a hatóidő alatt valóban pihenjünk, relaxáljunk.

‣ Ha még hátra van az otthoni hajfestés vagy vágás, azt ne az utolsó pillanatra halasztva tegyük meg. Ha ez már készen van, akkor egy este készítsünk magunknak lazító, illatos fürdőt, és hajmosás után ejtőzzünk benne 15-20 percet pakolással a hajunkon. Egészen biztosan jól jön ennyi kikapcsolódás, hisz minden energiánkra szükség lesz még az utolsó készülődős napokban. 

‣ A véghajrában általában ellenőrizzük, megvan-e minden szükséges ajándék, vacsora hozzávaló, dekoráció – most szánjunk egy kis időt arra is, hogy végig gondoljuk, mit fogunk viselni, megvan-e minden szükséges ruha, kiegészítő. Ha még nem tettük, tervezzük el a sminkünket, frizuránkat – ha mindez legalább fejben megvan előre, sokkal összeszedettebben megy majd a készülődés.

Az ünnep napján

Megkönnyítheti a dolgunkat, ha van egy tervünk, egy elképzelt menetrend, amiben helye van a házi teendőknek és a sminkelésnek, öltözködésnek is. De ha menet közben máshogy alakulnak a dolgok, az nem katasztrófa. Nyugodtan módosítsunk, tervezzünk újra, engedjük el, ami megvalósíthatatlannak látszik. Nem az a fontos, hogy minden tökéletes legyen, hanem az, hogy jól érezzük magunkat – mi magunk és a körülöttünk lévők is.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration