Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Húzódik a bor? Ez a dehidratáltság leggyakoribb jele. Bár elmúlt a nyár, nem szabad megfeledkezni a víz pótlásáról!

A víz életünk alapja, szervezetünk több mint felét teszi ki. Szervezetünk optimális működése érdekében fontos a folyamatos fogyasztása. Már kisebb fokú hiánya is komoly egészségi problémákhoz vezethet, illetve a bőr egészségének és szépségének megtartására is nagymértékben kihat.

A selymes bőr igénye

A megfelelően hidratált bőr selymes tapintású, sugárzó és rugalmas, így megfelelő védelmet biztosít a baktériumokkal szemben. A vízhiányos bőr azonban nem tud megfelelően védekezni a káros környezeti hatások ellen, érzékennyé válik, kipirosodik, feszül és húzódik. Ráadásul a dehidratált bőr hamarabb is ráncosodik. Hidratálásra minden bőrtípusnak és korosztálynak szüksége van.

Igyunk eleget!

Tény, hogy ősszel már nem kívánunk annyi folyadékot, mint a kánikulában. Nem szabad azonban elfeledni, hogy a bőrünk számára is fontos a vízfogyasztás. Hidratáltságát ne csak a kozmetikumainkra bízzuk. Naponta minimum 1,5-2 liter vizet igyunk meg azért, hogy belülről is pótoljuk a bőr számára létfontosságú mértéket. Jó tudni: a nagyobb mennyiségű kávé, valamint az alkohol elvonja a vizet a szervezetünktől.

Az igazi megmentő

A hialuronsav egy olyan kivételes hidratáló anyag, mely magas koncentrációban található meg a szervezetben. Nagy mennyiségű folyadék megkötésére alkalmas, saját méretének akár 30-szorosára is képes felduzzadni. Ez felel az erős, tömött kötőszövetekért. A kor előrehaladtával a szervezetünk hialuronsav-termelése viszont sajnos egyre csökken. Ennek következményeként a bőr veszít a természetes ragyogásából, teltségéből, megjelennek a szarkalábak, később pedig a ráncok. Ne gondoljuk azt, hogy a hialuronsavas termékeket ráérünk idősebb korban használni, hiszen a megelőzés a bőrápolás egyik fontos alapja.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration