Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Ahogy az öltözékünk és a napi ritmusunk alkalmazkodik az aktuális évszakhoz, úgy jó, ha az arcápolási rutinunkat is ahhoz igazítjuk. De miben kell ilyenkor változtatnunk az arctisztítási szokásainkon?

Nyáron gyakran érezzük, hogy az arcunk izzadt, és valóságos felüdülést jelent eltávolítani róla a verejtéket, illetve a melegben esetleg elfolyt smink és a fényvédő maradványait. A napsütés ráadásul kiszáríthatja, érzékennyé teheti a bőrünket. Vagyis érdemes kicsit máshogyan tisztítani, mint a téli időszakban. Milyen termékek lehetnek ilyenkor a segítségünkre?

 

Az első lépés: irány a kozmetikus!

Az erőteljes napsütés hatására az aknék és a mitesszerek szinte szó szerint „besülnek” a bőrbe, begyulladhatnak, sérüléseket, foltokat hagyhatnak maguk után. Épp ezért nem csak a zsíros, aknéra hajlamos bőrűeknek, hanem minden bőrtípus számára egyformán fontos, hogy a kozmetikus szakszerűen kitisztítsa az arcot. A kezelésre legjobb a nyaralás előtt legalább két héttel sort keríteni, hogy teljesen regenerálódjon a bőr, mielőtt a szokottnál is erősebb napfénynek lenne kitéve.

 

Fontos a mindennapos tisztítás

A napi arctisztítási rutint is a meleg évszakhoz kell igazítani. A sűrű, krémes állagú arctisztító tejek helyett jobb ilyenkor a könnyű arctejeket, a micellás vizeket, vagy a habzó arclemosó géleket választani. Ezek segítenek abban, hogy a verejték, a smink, a levegőben levő szennyező anyagok, valamint a fényvédő krém nyomait teljesen eltávolítsuk a bőrről.

 

A kímélő tisztítás után jöhet a tonizálás, amely a maradék szennyeződéstől is megszabadítja, kissé fertőtleníti és feszesíti a bőrt, illetve összehúzza a pórusokat. Az alkoholt tartalmazó szerek viszont túlságosan kiszáríthatják a bőrt, így érdemesebb a bőrtípusnak megfelelő, kímélő tonikot választani. A zsíros bőrnek sem tesz jót az alkohol szárító hatása, mivel még erősebb faggyútermelésre ösztönzi azt – erre a bőrtípusra is megfelelőbbek a kímélő ápoló szerek.

A tisztítás végeztével pedig jöhet a könnyű, gyorsan felszívódó hidratáló krém, amely nem hagy maga után izzasztóan zsíros érzetet. Reggel (illetve a nap folyamán többször is) mindenképpen vigyünk fel a bőrünkre kifejezetten az arcra ajánlott fényvédő krémet, hogy megelőzzük az erős napsütés ártalmait.

 

Hetente egyszer: radírozás

Az arctisztítás mellett kímélő radírozásra is szüksége van időnként a bőrünknek. Ebben az időszakban a kémiai hámlasztás nem ajánlott, ezért inkább válasszuk a nem túlságosan durva, a bőrt kímélő mechanikai arcradírokat. Hetente egyszer, lehetőleg este használjuk, a frissen radírozott bőrrel ne menjünk napra.

A szennyeződés és az elhalt hámsejtek eltávolítása során a bőr pórusai kitágulnak, ezért fontos, hogy a tisztítást a feszesítő és fertőtlenítő hatású tonikok használatával folytassuk. Ezek a termékek megnyugtatják, beállítják a bőr ideális pH-értékét, feszesítik a bőr szerkezetét, valamint összehúzzák a pórusokat.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration