Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A téli időjárás, a hideg, a szél és a fűtés miatti száraz levegő megviseli a bőrt, ezért különleges ápolást igényel. Eláruljuk, hogyan védhetjük meg, miután a hőmérő higanyszála hirtelen lefelé kúszik.

A kinti hideg és a fűtött szoba közötti nagy hőmérséklet-különbség szárítja a bőrt, ráadásul 8 fok környékén megváltozik az anyagcseréje, a faggyúmirigyek lassabban dolgoznak, nedvességtartalma lecsökken. Ezért fontos: az ápolási rutinunk kövesse a bőr megváltozott igényeit.

Fontos a hidratálás

Ám a bőr hidratálására hidegben különösen oda kell figyelni. Amíg nyáron elég egy könnyű gél vagy fluid állagú hidratáló használata, télen gazdag textúrájú, zsírosabb ápolókra van szükségünk. A száraz bőrt a szorító, feszülő érzés és a rugalmasság hiánya jellemzi, amelyet néha viszkető és száraz foltok megjelenése kísér. A bőrgyógyászok a krónikus gyulladással és viszketéssel járó bőrt nevezik atópiának.

Az atópiás bőr jellemzői

Az atópia bizonyos allergénekkel szembeni túlzott reakció, érintheti a bőrt, a hörgőket és az emésztőrendszert. Az atópiás bőr áteresztőképessége gyengül, a lipidek hiánya miatt többé nem képez megfelelő védőréteget. Az allergének és a baktériumok könnyebben behatolnak, és gyulladásos reakciót idéznek elő. A főleg az arcon és a "gyűrődő" területeken (könyék-, térdhajlat) megjelenő, viszketéssel járó piros foltok állandósulnak.
A vakarózás súlyosbítja a gyulladást, ami a betegség újabb és újabb fellángolását eredményezi. 

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration