Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A legtöbben tudjuk, mennyire fontos nyáron a megfelelő fényvédő krém használata. Ezt azonban a hűvösebb, őszi és téli hónapokban sem szabad elfelejteni! Elmondjuk, miért.

Logikusnak tűnik a nyár végén elpakolni a fényvédő krémet: hidegebb az idő, kevesebbet vagyunk a szabadban, gyakrabban felhősebb, szürkébb az ég, így a nap sem süti annyira a bőrünket. Valójában azonban az őszi és téli hónapokban sem árt, ha rendszeresen használunk fényvédőt, hiszen valamennyi sugárzás ilyenkor is ér minket. És bár az igaz lehet, hogy leégéstől általában nem kell tartanunk, a napfény okozta károsodás hosszú idő alatt alakul ki! A napsugárzás bizonyítottan hozzájárul a bőr öregedési folyamataihoz, ráadásul sokszorosára növeli a melanoma kialakulásának a rizikóját.

Általánosan elterjedt tévhit, hogy csak akkor kell fényvédő krém, ha kint hőség van és tökéletesen felhőtlen az égbolt. Az igaz, hogy a nyári kánikula idején erősebb lehet az UV-sugárzás, és az is, hogy könnyebben éghetünk le, de ez nem a környezeti hőmérséklettel függ össze (nagyon jó példa erre, hogy síelés alatt, a téli hegyekben is le lehet égni). Nyáron valóban többet vagyunk a szabadban és kevesebb ruha védi a bőrünket, de ősszel és télen is ugyanúgy éri a sugárzás a Földet. A napsugarakat (vagyis az UVA és UVB sugarakat) nem szűrik ki a felhők, sem pedig a hidegebb idő. Az arcunk, kezünk pedig még általában akkor is fedetlenül marad, ha más testrészeinket vastagabb ruhákba burkoljuk.

Télen talán még fontosabb a fényvédő, mint az őszi hónapokban. A jeges, havas felületek ugyanis visszaverik a fényt, így a sugárzás tulajdonképpen duplán éri a bőrünket!

De hogyan is óvjuk a bőrünket ősszel és télen? Naponta használjunk magas faktorszámú, széles spektrumú fényvédő krémet! Ha többet vagyunk a szabadban (például kirándulunk, kertészkedünk), rendszeresen, 2-3 óránként kenjük újra a fényvédő krémet! Az arc mellett ne feledkezzünk el a kezek védelméről sem!

Milyen fényvédő készítményt használjunk télen? Kérdezze meg bátran kedvenc Alma patikája gyógyszerészeit, akik nem csak jó tanácsokkal segítenek választani, hanem az UV-védelmet is biztosító kozmetikai készítmények széles skáláját tudják bemutatni.

 

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration