Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A kurkuma, illetve a benne található, kurkumin nevű hatóanyag többféle pozitív hatással lehet az egészségünkre. A természetes gyógymódok hívei szerint többek között ízületi bántalmak, májproblémák és emésztési zavarok esetén is hasznos lehet a rendszeres fogyasztása.

Az elmúlt évtizedekben egyre népszerűbb lett a kurkuma, ez az ázsiai eredetű fűszernövény, mely az indiai és kínai fűszerkeverékek és ételek jellegzetes ízesítője. Ázsiában a kurkuma egészségre gyakorolt kedvező hatásai is régóta ismertek, ezeket ráadásul a tudományos kutatásokkal is igazolták. A kurkumában található legfontosabb hatóanyagnak, a kurkumin nevű vegyületnek köszönhetők ezek a pozitív hatások. Az otthon is könnyen elkészíthető kurkumatea segítségével mi is élvezhetjük a kurkumin áldásos hatásait! De melyek is ezek?

  1. A kurkumin erős gyulladáscsökkentő, így rendkívül hatékonyan képes csökkenteni a rheumatoid arthritis kellemetlen tüneteit, az ízületi fájdalmakat és az ízületi merevséget.
  2. A krónikus emésztőszervi bántalmak, többek között a gyulladásos bélbetegségek és az irritábilis bél szindróma (IBS) tüneteit is csökkenti a rendszeresen fogyasztott kurkumin. Enyhülhet például a fájdalom, csökkenhet a puffadás és a teltségérzet is. Ezzel pedig javul a betegek életminősége is.
  3. A máj- illetve epebetegségek ellen is hatékony a kurkumin, például csökkenti az epekövek kialakulásának és a májkárosodásnak a rizikóját.
  4. A kurkumin gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásai valószínűleg a tüdő egészségének megőrzését is segítik, és enyhíthetik olyan krónikus panaszok kellemetlen tüneteit, mint az asztma vagy a COPD.
  5. A gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatások mellett a kurkuminnak antibakteriális és antivirális tulajdonságai is vannak, és az immunrendszer működését is serkenti, javítja. Ezzel pedig a fertőző betegségek elleni küzdelemben is a segítségünkre lehet!

Hogyan készítsünk kurkumateát?

Kurkumateát szárított és porított, vagy frissen reszelt kurkumából egyaránt készíthetünk. Forraljunk fel egy liter vizet, majd tegyünk bele 2-3 teáskanál reszelt vagy porított kurkumát, és hagyjuk még 10 percig gyöngyözni. Vegyük le a tűzről, lefedve hagyjuk 5 percig állni, majd szűrjük le. A teát ihatjuk magában, de ízesíthetjük citrommal vagy gyömbérrel is.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration