Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A kellemetlen, sőt, néha egyenesen fájdalmas puffadásnak sok oka lehet. Bár a tüneteket természetes módszerekkel is enyhíthetjük, testünk jelzéseire is érdemes odafigyelni.

A feszülő érzést, sőt, néha hasi fájdalmakat is okozó puffadást számos tényező kiválthatja. Felfúvódhatunk jó néhány zöldségfélétől, a szén-dioxidot tartalmazó szénsavas italoktól, a stressztől, de bizonyos betegségek tünete is lehet a puffadás. Ha gyakran előfordul, érdemes kivizsgáltatni, nem áll-e például pajzsmirigyprobléma, vagy valamilyen érzékenység – például laktóz- vagy gluténérzékenység – a jelenség hátterében. De megfelelő életmóddal és bizonyos természetes hatóanyagokkal is sokat tehetünk a kellemetlenségek elkerüléséért.

Igyunk eleget!

A puffadás hátterében gyakran az elégtelen folyadékfogyasztás áll. Épp ezért jó, ha figyelünk rá, hogy eleget igyunk – de semmiképpen ne puffasztó, cukros és szénsavas üdítőket, hanem vizet! Jó hatású az éhgyomorra elfogyasztott langyos, citromos víz és bizonyos gyógyteák, például a borsmenta-, a gyömbér- vagy az édesköménytea is. A koffeinnel és az alkohollal viszont érdemes óvatosnak lenni.

Figyeljünk a rostfogyasztásra!

Sajnos kevés szó esik a rostokról, pedig kiemelt szerepükhöz nem férhet kétség. Ezek összetett szénhidrátok, amelyek segítik az emésztést. Sok rostot tartalmaznak például a zöldségek, a zabpehely, a lenmag és a teljes kiőrlésű pékáruk. A hirtelen magas rostbevitel és bizonyos zöldségek fogyasztása eleinte fokozhatja a puffadást, de idővel csökkennek a panaszok.

Fontos a mozgás!

A testmozgás javítja az emésztést, így segíthet a puffadás leküzdésében. Már napi 30-40 perc testmozgás is érezhető javulást hoz, arról nem is beszélve, hogy segít ellensúlyozni az ülő életmód káros hatásait, és az általános erőnlétünket, illetve a hangulatunkat is javítja.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration