Arany tej: gyógyító, egzotikus ital
Huták Judit 3 perc olvasás - 2020. október 13.
Az arany tej egy ősi indiai recepten alapuló, fűszeres ital, mely nemcsak kellemesen felmelegít a hűvös estéken, de számos pozitív hatása is van! Az összetevői ugyanis önmagukban is nagyon egészségesek, együtt pedig fel is erősítik egymás hatásait!
Jönnek a hűvösebb hónapok, ez az ideális idő arra, hogy bebújjunk a takaró alá egy bögre kellemes, meleg itallal és relaxáljunk. Sokan előnyben részesítik a forró csokoládét vagy a teát, mi azonban a kísérletező kedvűeknek ajánlunk egy egzotikus, fűszeres innivalót, melynek ráadásul az egészségünkre is nagyon pozitív hatásai lehetnek. Az arany tej egy indiai eredetű ital, melyben olyan értékes fűszereket találunk, mint a kurkuma, a gyömbér és a fahéj, ezeknek köszönheti aranyló színét és persze a nevét is. Ezek a fűszerek önmagukban is jót tesznek a szervezetünknek, együtt fogyasztva pedig fel is erősíthető a hatásuk. Lássuk, miért is érdemes fogyasztani az arany tejet!
Az arany tej elkészítése meglepően egyszerű. Egy bögre teljes tejben vagy növényi tejben keverjünk el 1 teáskanál őrölt kurkumát, fél teáskanál őrölt gyömbért, fél teáskanál őrölt fahéjat, majd óvatosan forraljuk össze, és 10 percig hagyjuk gyöngyözve főni. Vegyük le a tűzről, fedjük le, hagyjuk hűlni 5 percig, majd szűrjük le (pl. nagyobb gézdarab vagy textilpelenka segítségével), és ízesítsük mézzel. Más fűszereket is tehetünk bele, kipróbálhatjuk például némi borssal, ánizzsal vagy csillagánizzsal ízesítve is.
Belépést követőn 6 hónapig nem kell újra bejelentkezned. Bármikor törölheted a fiókod.