Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső

Vegánnak lenni jóval több annál, mint csupán elhagyni az életünkből az állati eredetű termékeket, élelmiszereket. Egy életmód, egy egészséges táplálkozási irányzat, egy filozófia. Kóstoljunk bele a vegán stílusba néhány finomsággal, amely a család minden tagjának ízleni fog!

Zöldséges csicseriborsó-leves

Hozzávalók 4 adaghoz:
2 dl rizs- vagy kókusztejszín • 2 kisebb fej főzőhagyma • 4-6 gerezd fokhagyma • 20 dkg szárzeller • 4 kisebb sárgarépa • 20 dkg konzerv csicseriborsó • 1 csomó petrezselyemzöld • kevés zellerlevél • 1 citrom • 1 kk. olívaolaj • só, őrölt fekete bors

Elkészítés:
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra, a fokhagymát pedig vékony szeletekre. Az olívaolajon pár pillanat alatt futtassuk meg, majd öntsünk rá félpohárnyi hideg vizet, és lefedve pároljuk puhára. Közben a szárzellert és a sárgarépát tisztítsuk meg és daraboljuk fel. Tegyük a megpárolt hagymához, megint öntsünk alá fél pohár vizet, és lefedve pároljuk félig puhára. Ekkor fűszerezzük sóval és borssal, majd kb. egyliternyi vízzel felöntve kis lángon főzzük addig, amíg a zöldségek még éppen roppanósak maradnak. Adjuk hozzá a csicseriborsót és a rizstejszínt, valamint fűszerezzük finomra vágott petrezselyem- és zellerzölddel. Forraljuk össze és tálaláskor frissen facsart citromlével ízesítsük.

Padlizsánkrémes spagetti

Hozzávalók 4 adaghoz:
1 közepes padlizsán • 1 fej vöröshagyma • 1 csomag durum spagettitészta • 200 ml növényi tejszín • 1 kis doboz rukkola • 1 kis doboz koktélparadicsom • 2 ek. olívaolaj • só és őrölt fekete bors

Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk apróra, a padlizsánt mossuk meg és kockázzuk fel. Egy mélyebb serpenyőben pirítsuk meg ezeket nagyobb lángon, amíg kis levet nem eresztenek. Ekkor adjuk hozzá a növényi tejszínt, ízesítsük sóval-borssal, és lefedve, alacsony tűzön pároljuk mintegy negyedóráig. Ha megpuhult a padlizsán, botmixerrel vagy turmixszal pépesítsük. A spagettit bő sós vízben főzzük roppanósan puhára (al dente), majd szűrjük le. A serpenyőben forgassuk össze alacsony lángon a padlizsánkrémmel néhány percig. Tálaljuk tányérokra, szórjunk rá bőven megmosott rukkolát és negyedekbe vágott koktélparadicsomot.

 

facebook-share Megosztás