Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Vegánnak lenni jóval több annál, mint csupán elhagyni az életünkből az állati eredetű termékeket, élelmiszereket. Egy életmód, egy egészséges táplálkozási irányzat, egy filozófia. Kóstoljunk bele a vegán stílusba néhány finomsággal, amely a család minden tagjának ízleni fog!

Zöldséges csicseriborsó-leves

Hozzávalók 4 adaghoz:
2 dl rizs- vagy kókusztejszín • 2 kisebb fej főzőhagyma • 4-6 gerezd fokhagyma • 20 dkg szárzeller • 4 kisebb sárgarépa • 20 dkg konzerv csicseriborsó • 1 csomó petrezselyemzöld • kevés zellerlevél • 1 citrom • 1 kk. olívaolaj • só, őrölt fekete bors

Elkészítés:
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra, a fokhagymát pedig vékony szeletekre. Az olívaolajon pár pillanat alatt futtassuk meg, majd öntsünk rá félpohárnyi hideg vizet, és lefedve pároljuk puhára. Közben a szárzellert és a sárgarépát tisztítsuk meg és daraboljuk fel. Tegyük a megpárolt hagymához, megint öntsünk alá fél pohár vizet, és lefedve pároljuk félig puhára. Ekkor fűszerezzük sóval és borssal, majd kb. egyliternyi vízzel felöntve kis lángon főzzük addig, amíg a zöldségek még éppen roppanósak maradnak. Adjuk hozzá a csicseriborsót és a rizstejszínt, valamint fűszerezzük finomra vágott petrezselyem- és zellerzölddel. Forraljuk össze és tálaláskor frissen facsart citromlével ízesítsük.

Padlizsánkrémes spagetti

Hozzávalók 4 adaghoz:
1 közepes padlizsán • 1 fej vöröshagyma • 1 csomag durum spagettitészta • 200 ml növényi tejszín • 1 kis doboz rukkola • 1 kis doboz koktélparadicsom • 2 ek. olívaolaj • só és őrölt fekete bors

Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk apróra, a padlizsánt mossuk meg és kockázzuk fel. Egy mélyebb serpenyőben pirítsuk meg ezeket nagyobb lángon, amíg kis levet nem eresztenek. Ekkor adjuk hozzá a növényi tejszínt, ízesítsük sóval-borssal, és lefedve, alacsony tűzön pároljuk mintegy negyedóráig. Ha megpuhult a padlizsán, botmixerrel vagy turmixszal pépesítsük. A spagettit bő sós vízben főzzük roppanósan puhára (al dente), majd szűrjük le. A serpenyőben forgassuk össze alacsony lángon a padlizsánkrémmel néhány percig. Tálaljuk tányérokra, szórjunk rá bőven megmosott rukkolát és negyedekbe vágott koktélparadicsomot.

 

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration