Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A plusz kilókra sokan hajlamosak úgy tekintetni, mint pusztán esztétikai problémára, pedig a dolog ennél jóval összetettebb: hatással van a pszichés egyensúlyra és a test egészségére egyaránt.

Számos megbetegedés visszavezethető az elhízásra, melyben sajnos hazánk lakossága élen jár. Ezerféle fogyókúrás módszerrel találkozhatunk a világhálón, melyeket ráadásul gyakran olyanok írnak le, akik nem is értenek a témához. A drasztikus kalóriamegvonás és az egyoldalú táplálkozás általában jellemzőek ezekre a fogyókúrákra, s tőlük szinte biztosan nem várhatunk tartós eredményeket. De akkor mégis miben áll a titok? Mire érdemes odafigyelni akkor, ha szeretnénk megszabadulni kisebb vagy akár nagyobb túlsúlytól? Cikkünkben azoknak igyekszünk segíteni, akik szeretnének egészségesek maradni és ésszerű megoldásoktól várják a vágyott alak elérését.

1. A fogyókúra nem elég!

Lépten-nyomon találkozni a fogyókúra kifejezéssel, és női magazinok, diétával foglalkozó oldalak előszeretettel hangsúlyozzák a kúra-jelleget. A néhány hét alatt jelentős változást ígérő módszerekkel mindössze annyi a baj, hogy megterhelik a szervezetet, és tartós eredmények nem várhatóak tőlük. Sokan ismerik a jojo-effektust, mely során a leadott kilók sokszorosa tér vissza, amint a fogyókúra után sikerül visszaállni a normál étrendre. Itt van tulajdonképpen a kutya elásva! A fogyókúra helyett életmódváltást javasolnak a valóban hozzáértők, hiszen ez alapvetően változtatja meg az étkezésekhez, a mozgáshoz és a testsúlyhoz való viszonyt. Érdemes tehát életmódváltásban gondolkodni, és elfelejteni az ideig-óráig tartó fogyókúrás módszereket.

2. Változtassuk meg szokásainkat!

Talán sokak számára ijesztőnek tűnik, hogy a korábbi szokások teljes átalakítását követeli meg az életmódváltás, pedig a dolog egyszerűbb, mint hinnénk. Egyik napról a másikra sokaknak nem megy, de ahogyan egyre több területet uralnak az új, egészségesebb szokások, úgy lesz azoknak egyre inkább látható és érezhető a hatása. Hagyjuk el a felesleges cukros nassolnivalókat, részesítsük előnyben a friss zöldségeket vagy gyümölcsöket.

Sokan olyan alapvető dolgoknál rontják el, mint a folyadékbevitel. A cukrozott üdítők és a szénsavas italok helyett a tiszta víz vagy a gyógyteák bizonyulnak a legjobb választásnak. Nem mindegy az sem, mennyit iszunk a nap folyamán. A sokat emlegetett nyolc pohár gyakran nem bizonyul elegendőnek. Számold ki inkább testsúlyod alapján a szükséges mennyiséget. Minden húsz testsúly kilogramm után egy liter folyadék javasolt.

3. A testmozgás nélkülözhetetlen!

Ahogyan elhagyjuk az iskolapadot, és kilépünk a nagybetűs életbe, hajlamosak vagyunk a mindennapi rohanásban és a kötelezettségek teljesítése közben elfeledkezni arról, hogy a testmozgás igenis nagyon fontos.  Kezdetben biztosan nem lesz egyszerű, pláne, ha ülő munkát végzünk és állóképességünk nem a legjobb. A plusz kilók csak még inkább nehezítik a helyzetet, s ilyenkor a fokozatosság bír kiemelt jelentőséggel.

Az ajánlások szerint napi 25-30 perc testmozgás a minimum, ezt pedig nem is olyan nehéz teljesíteni. Járjunk el délutánonként sétálni, hétvégenként túrázni. Súlyzós gyakorlatokat otthon is lehet végezni, és az internet segítségével akár jógázni is megtanulhatunk. A saját testsúlyos edzések, a kerékpározás vagy az úszás ízületkímélő módon járulnak hozzá céljaink eléréséhez. Az aktív életmód  nem pénz kérdése, hiszen otthon, egy akár a YouTube-on elérhető húsz perces edzéssel is közelebb kerülhetünk a vágyott alakhoz és az egészséghez.

4. Megéri változtatni

A megszokott életmód ugyan kétségkívül kényelmes, de ha már nem érezzük jól magunkat benne, akkor elérkezett az idő a változtatásra. A súlyfelesleg magas vérnyomást, ízületi problémákat, cukorbetegséget okozhat, hogy a daganatos megbetegedések kockázatáról már ne is beszéljünk. Ha mindezeket figyelmen kívül is hagyjuk, akkor is akad valami, ami elég motiváló tényező lehet, ez pedig nem más, mint az, hogy végre jól érezhessük magunkat a bőrünkben. Ha a külsőnkkel elégedettebbek vagyunk, akkor az élet más területein is nagyobb magabiztonsággal állhatunk helyt.

5. A tét az életminőség

Az egészség és a magabiztosság éppen elég vonzó célok ahhoz, hogy megtegyük az első lépéseket. Ahogyan olvadnak majd le a kilók, és napról napra erősebbnek érezzük magunkat, úgy tapasztalhatjuk meg, hogy itt tényleg az élet minősége a tét. Miért ne bánnánk úgy a testünkkel, ahogyan az megérdemli? Otthont ad a lelkünknek, és a szeretteiddel töltött idő mennyisége, minősége múlhat azon, odafigyelünk-e az életmódváltásra, vagy csak valamiféle felesleges frázist látunk benne.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration