Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Egészségünk megőrzése az év minden szakaszában kulcsfontosságú szempont, de most, a tél közeledtével erre talán jobban is ügyelünk. Íme néhány jó tanács, ami segíthet minket abban, hogy támogassuk a szervezetünket!

Szervezetünk legfontosabb védelmi vonala az immunrendszer, azoknak a szerveknek, sejteknek és fehérjéknek a bonyolult hálózata, amely véd minket a kórokozóktól és más káros anyagoktól. Azt, hogy ez a védvonal milyen erős és milyen jól képes elvégezni a feladatát, nem csak a génjeink határozzák meg, az életmódunk is hatással van a működésére. Íme néhány tipp, amivel támogathatjuk a szervezetünket a mindennapok megpróbáltatásai során!

Mozogjunk rendszeresen

Az egészségünk megőrzéséhez elengedhetetlen a rendszeres fizikai aktivitás: a mozgás élénkíti a keringést és az immunsejtek termelődését is fokozza. Az Egészségügyi Világszervezet naponta 30 perc közepes intenzitású kardiomozgást (futás, kerékpározás, úszás) és hetente kétszer fél óra izomerőt növelő mozgásformát javasol.  

Táplálkozzunk megfelelően

A tél közeledtével a helyi termelésű idényzöldségek  és -gyümölcsök is fogyatkoznak, így egyre nagyobb odafigyelést igényel az egészséges étrend összeállítása. Fontos, hogy étrendünk változatos, tápláló és vitaminokban gazdag legyen. Az egyik legfontosabb a C-vitamin bevitele: szerencsére az összes friss zöldség és gyümölcs tartalmazza, télen pedig a savanyú káposzta és a citrusfélék a legjobb forrásai.

Figyeljünk a vitaminbevitelre

A kevés napsütés és a friss gyümölcsök hiányában télen különösen fontos, hogy odafigyeljünk a helyes táplálkozásra, és akár étrendünk különböző készítményekkel történő kiegészítése is szóba jöhet. A napsütésben szegény időszakban D-vitamin-bevitelünk kiegészítése szintén fontos lehet.

Aludjunk eleget

Kevesen tudják, de a megfelelő mennyiségű – és minőségű – pihenésnek is legalább ilyen fontos szerepe van az immunrendszer működésében. Feküdjünk le korábban és hagyjunk időt a szervezetnek az éjszakai regenerációhoz!

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration