Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső

Egészségünk megőrzése az év minden szakaszában kulcsfontosságú szempont, de most, a tél közeledtével erre talán jobban is ügyelünk. Íme néhány jó tanács, ami segíthet minket abban, hogy támogassuk a szervezetünket!

Szervezetünk legfontosabb védelmi vonala az immunrendszer, azoknak a szerveknek, sejteknek és fehérjéknek a bonyolult hálózata, amely véd minket a kórokozóktól és más káros anyagoktól. Azt, hogy ez a védvonal milyen erős és milyen jól képes elvégezni a feladatát, nem csak a génjeink határozzák meg, az életmódunk is hatással van a működésére. Íme néhány tipp, amivel támogathatjuk a szervezetünket a mindennapok megpróbáltatásai során!

Mozogjunk rendszeresen

Az egészségünk megőrzéséhez elengedhetetlen a rendszeres fizikai aktivitás: a mozgás élénkíti a keringést és az immunsejtek termelődését is fokozza. Az Egészségügyi Világszervezet naponta 30 perc közepes intenzitású kardiomozgást (futás, kerékpározás, úszás) és hetente kétszer fél óra izomerőt növelő mozgásformát javasol.  

Táplálkozzunk megfelelően

A tél közeledtével a helyi termelésű idényzöldségek  és -gyümölcsök is fogyatkoznak, így egyre nagyobb odafigyelést igényel az egészséges étrend összeállítása. Fontos, hogy étrendünk változatos, tápláló és vitaminokban gazdag legyen. Az egyik legfontosabb a C-vitamin bevitele: szerencsére az összes friss zöldség és gyümölcs tartalmazza, télen pedig a savanyú káposzta és a citrusfélék a legjobb forrásai.

Figyeljünk a vitaminbevitelre

A kevés napsütés és a friss gyümölcsök hiányában télen különösen fontos, hogy odafigyeljünk a helyes táplálkozásra, és akár étrendünk különböző készítményekkel történő kiegészítése is szóba jöhet. A napsütésben szegény időszakban D-vitamin-bevitelünk kiegészítése szintén fontos lehet.

Aludjunk eleget

Kevesen tudják, de a megfelelő mennyiségű – és minőségű – pihenésnek is legalább ilyen fontos szerepe van az immunrendszer működésében. Feküdjünk le korábban és hagyjunk időt a szervezetnek az éjszakai regenerációhoz!

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration