Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A téli időszak nem csak a hideg, hanem a korai sötétedés miatt is megviseli szervezetünket, lelki állapotunkat. Ilyenkor gyakoriak a meghűléses megbetegedések és hajlamosak vagyunk a depresszív időszakok megélésére is. 

Minden évszaknak megvannak azonban a szépségei, és csak rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki a hideg februári hónapból. Néha elég csak gondolkodásunkat megváltoztatni és rácsodálkozni arra, mennyi pozitív dolog van jelen életünkben a mindenkinél előforduló negatívumok mellett.

1. Irány a friss levegő!

A friss levegő jótékony hatással van az egész szervezetre. Nincs más dolgunk tehát, mint minden nap sétálni egyet a szabadban. Ki mondta, hogy februárban nem kirándulhatunk? Ugyan a hosszú túrázásokat hagyuk meg inkább tavaszra, de egy félóra-óra bőven elég ahhoz, hogy feltöltődjünk, kitisztuljanak a gondolataink és úgy érezzük, készen állunk az újabb feladatokra. Ha aktívabb kikapcsolódásra vágyunk, akár futhatnuk is egyet! A lényeg, hogy öltözzünk mindig az időjárásnak megfelelően! 

2. Figyeljünk a testünk jelzéseire!

A test rendszerint ilyen vagy olyan módon mindig jelzi, ha valami nincs rendben vele. A megfázásra, meghűlésre, influenzára különösen igaz ez, de akkor sincsen másként, ha a télen gyakori vitaminhiányról van szó.  Ilyenkor hajlamosak vagyunk ugyanis kevesebb gyümölcsöt, zöldséget fogyasztani, és gyakrabban nyúlunk a szénhidrátban, zsírban gazdagabb ételek felé. Tény pedig, hogy a mikrotápanyagok mennyiségére fokozott figyelmet érdemes fordítani, de az sem mindegy, hogy a szénhidrátokat, fehérjéket és zsírokat milyen forrásból visszük be a szervezetre. 

3. Adjunk időt magunknak!

Nehezen boldogulunk a munkahelyünkön, és otthon is csak a  végeláthatatlan teendők várnak ránk? Ehhez esetleg egyfajta teljesítési kényszer is társul? Napjainkban nincs könnyű helyzetben az, aki az élet minden területén jól akar teljesíteni. Tény azonban az is, hogy ha nem lassítunk, folytonos stresszben élünk, azt előbb vagy utóbb a szervezetünk sínyli meg. A civilizációs megbetegedések és az egyre többeket érintő generalizált szorongás, depresszió, pánikbetegség gyakran éppen a túlfeszített élettempóra vezethetőek vissza. Szánjunk egy kicsit több időt saját magunkra, a megnyugvásra és feltöltődésre.

4. Wellness a fürdőszobában

S ha már a lazításról esett szó, akkor ennek egyik legegyszerűbb módja az otthoni wellness. Irány a fürdőszoba, készítsünk illatos fürdőt, tegyünk fel egy arcpakolást, hallgassunk zenét vagy olvassunk egy kicsit. Még akár egy pohár bort is elkortyolhatunk, ha az esik jól - vigyázzunk azonban, mert a meleg és párás környezetben könnyen a fejünkbe szállhat az alkohol. Fürdőzés után pedig ne feledkezzünk meg a bőrünk alapos bekrémezéséről sem.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration