Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A fűtési szezon beköszöntével sokunk tapasztalja az orrban jelentkező feszítő érzést. Ezt a száraz, meleg levegő által kiszárított orrnyálkahártya okozza, amely kiváló táptalajt nyújt a kórokozóknak.

Az orrnyálkahártya nedves, csillós hengerhámjainak az a feladatuk, hogy kivonják a belélegzett levegőből a száraz részecskéket, az apró csillószőrök pedig a kórokozókat tartják távol. Ehhez azonban nedves környezetre van szükségük, ellenkező esetben a vírusok megtelepednek rajtuk. Ennek elsődleges jele a tüsszentés és a vízszerű orrfolyás, amivel a szervezet szabadulni próbál a betolakodóktól. 

A fűtött lakásokban többnyire száraz a levegő, ez pedig hatással van az orrnyálkahártya állapotára, de az orrszárazság bizonyos gyógyszerek mellékhatásaként is felléphet. Nőknél a hormonális változások, például a menopauza idején is jelentkezhetnek a tünetek. 

Ha a levegővételnél kellemetlen, feszítő érzést tapasztalunk, érdemes bevetni a tengerisó-oldatos készítményeket, amelyek semmilyen mesterséges hatóanyagot nem tartalmaznak, így biztonságosan használhatók már az egészen kicsi gyerekeknél, a várandós, illetve szoptatós anyukáknál is.

A tengervizes készítményeket nemcsak az orrszárazság ellen alkalmazhatjuk, hanem akkor is, ha náthásak vagyunk, hiszen a belélegzett sórészecskék oldják a felső és alsó légutakban lerakódott váladékot, csökkentik a nyálkahártya duzzanatát, és javítják az anyagcserét. Csecsemőknél és kisgyermekeknél megkönnyítik az orrszívást és az orrfújást, mert fellazítják a váladékot. 

A sóoldatos orrspray-k rendszeres alkalmazása az influenzaszezonban is jó szolgálatot tehet, hiszen a megfelelően hidratált nyálkahártyán kisebb eséllyel jutnak át a vírusok. Attól nem kell félnünk, hogy függőség alakulna ki miattuk: hosszú távon, és igény szerint akár naponta többször is használhatjuk őket.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration