Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Ha náthásan sokat fújjuk az orrunkat, akkor az óhatatlanul kiszárad, kipirosodik. Hogyan előzhetjük ezt meg, és mit tehetünk, ha a nyálkahártyának mégis baja esik, az orr pedig kisebesedik?

Az állandó orrfújás, az orrcseppek és orrszprék folyamatos használata óhatatlanul kiszárítja az orr nyálkahártyáját, a zsebkendő pedig kikezdheti a bőrt is. Emiatt fontos, hogy ha azt érezzük, hogy az orrunk szárazzá válik, kenjük be A-vitaminos, panthenolos orrkenőccsel, csöpögtessünk bele orrolajat. Erre a célra megfelelnek az orrkenőcsök is, de azért jó figyelni arra, hogy a választott termék minél kevesebb illatanyagot tartalmazzon. Az orrfújástól kisebesedett bőrt szintén ápolhatjuk panthenolos kenőcsökkel.

Pótolni a nedvességet

Ha a bőr és a nyálkahártya nedvességtartalmát pótoljuk, sokkal jobban viseljük a betegséget is, ami azzal magyarázható, hogy hatására az áramlásérzet javul. Ennek köszönhetően az orr szellőzését akkor is jobbnak fogjuk érezni, ha orrfújásra még bőven szükségünk van. A jó állapot fenntartása érdekében fontos, hogy az orrkenőcsöket, orrolajakat naponta többször is használjuk. Az orrnyálkahártya kiszáradásának megelőzését az is segíti, ha olyan orrspray-t szerzünk be, amelyben gyulladásgátló vagy nyálkahártya-száradást csökkentő hatóanyagok – például hialuronsav – is vannak. Ezekkel az orr szintén ápolható.

Mit tud a sóoldat?

Jót teszünk az orrnyálkahártyának azzal is, ha az orrüreget rendszeresen átmossuk fiziológiás sóoldattal. Ezt erre a célra gyártott orrmosó eszközök segítségével tehetjük meg, használatuktól nem kell megijedni: alkalmazásukkor nedvességet nem vonunk el a nyálkahártyától, de duzzanatát csökkenteni tudjuk. Aki az orrmosástól nagyon ódzkodik, az beszerezhet sóoldatos orrspray-t is. Ezek kevésbé hatékonyak, hiszen az orrot, orrüreget nem tisztítják, viszont a nyálkahártya felszínének ettől függetlenül jót tesznek.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration