Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Arcunk, bőrünk hidratáltságáról teljes természetességgel gondoskodunk, nyálkahártyánk ilyen jellegű védelmével viszont nem igazán törődünk. Pedig ha figyelünk rá, nagyobb eséllyel előzhetjük meg a fertőzéseket. Miért fontos szervezetünknek ez a védvonala?

Orrunk működése az orrnyálkahártya állapotától is függ, ha ez nem megfelelő minőségű, könnyebben jutnak be a szervezetbe a kórokozók, romlik a légzés, erősebbek lehetnek az allergiás tünetek. Mire ügyeljünk, ha meg akarjuk óvni az épségét? Nem tesz például jót neki a légkondicionált vagy központi fűtéssel ellátott helyiségek száraz levegője, a légszennyezettség, de az sem, ha egy-egy utazás során hirtelen változik a levegő hőmérséklete és minősége. Ilyen helyzetekben az ápolására, hidratálására jobban oda kell figyelni, különben kevésbé leszünk védettek a fertőzésekkel szemben.

A hidratáltság azért is fontos, mert ha az orrnyálkahártya száraz, a légzésünket abban az esetben is elégtelennek fogjuk érezni, ha az orrjáratok egyébként anatómiailag még nagyobb méretűek is. Ilyen esetben segítséget jelenthet, ha egy orrmosó ballon és izotóniás sóoldat segítségével időnként átöblítjük az orrjáratokat és orrüregeket, vagy használhatunk ilyen oldatot tartalmazó orrspray-t is. Ez utóbbi eszközök vírusos megbetegedéseknél, náthánál, különféle orrnyálkahártya-megbetegedéseknél is hasznosak lehetnek. Az izotóniás orrspray-k olyankor is segíthetnek, amikor az orrba szennyeződések, allergiát okozó részecskék, pollenek kerültek. Ezek eltávolítását egy-két befúvás nagyban megkönnyíti.

Az orrnyálkahártya ápolása és hidratálása akkor is hasznos lehet, ha valakinek az életkora vagy a munkakörülményei miatt szárazabb az orrnyálkahártyája. Idős embereknél ez gyakoribb probléma, de azoknak is oda kell figyelniük erre a tünetre, akik dohányoznak vagy poros munkahelyen dolgoznak.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration