Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A prosztata szerepével sokan nincsenek tisztában, ahogy sajnos azzal is kevesen törődnek, hogy tudatosan igyekezzenek megőrizni egészségét.

A prosztatát a férfiszervezet "rejtélyes" szerveként tartják számon, mivel viszonylag kevesen tudják, hogy pontosan milyen szerepet tölt be. A dió nagyságú nemi mirigy legfontosabb feladata a spermiumok számára táplálékot adó nedv, az ondó termelése. Váladéka a spermiumok mozgását is felgyorsítja, így leginkább a szexuális életben, valamint a férfi termékenységének megőrzésében van szerepe

A prosztata akkor működik egészségesen, ha életmódunkkal biztosítjuk számára az ideális körülményeket. Az egészséges táplálkozás az egyik legfontosabb ilyen tényező: napi hat adag, vagyis hatmaréknyi zöldség és gyümölcs elfogyasztása általában is jót tesz, és ahogy az általános egészséghez, úgy a prosztata működéséhez is hozzájárul. Részben azért, mert az egészséges testsúly megőrzése is hozzásegíti a férfiakat ahhoz, hogy a prosztatájuk sokáig tökéletesen lássa el a feladatát, részben pedig azért, mert a zöldségekben, gyümölcsökben található antioxidáns hatású vegyületek óvják az egészségét. 

A D-vitamin, valamint az omega-3 és omega-6 zsírsavak is a prosztata működésének támogatói, így ajánlott heti több alkalommal tengeri halat fogyasztani. Az egészséges prosztatának a megfelelő folyadékfogyasztásra is szüksége van: tiszta vízre, antioxidánsokban gazdag zöld teára.

Az általános orvosi vélemény szerint, ami a szívnek jó, az a prosztatának is. Ez leginkább az egészséges testsúly fenntartására és a rendszeres testmozgásra igaz, hogy a prosztata vérellátása megfelelő legyen. Az aktív, rendszeres szexuális élet is segít fenntartani a prosztata ideális működését. És nem utolsósorban: 40 fölött érdemes konzultálni urológussal a szűrések szükségességéről és gyakoriságáról!

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration