Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A változókor sokaknál komoly közérzetbeli panaszokkal jár. A hormonális változások nem csak a menstruáció elmaradását hozzák magukkal,...

gyogynovenyek-a-valtozokorban-16-9A változókor sokaknál komoly közérzetbeli panaszokkal jár. A hormonális változások nem csak a menstruáció elmaradását hozzák magukkal, hanem sajnos olyan problémákat is, melyek az életminőséget a nem kívánt irányba mozdítják. A szintetikusan előállított hormonok helyett azonban egyre többen érdeklődnek a természetes alapanyagok iránt, melyek szintén eredményesen vethetőek be a hormonális viszonyok rendezése és a panaszok enyhülése érdekében. Lássuk, mit javasolnak a hozzáértők a változókorban jelentkező tünetek ellen!

Orbáncfűvel a depresszió ellen

A változókorban sokan tapasztalnak depresszióra utaló jelekre. A hangulatingadozás gyakran álmatlansággal társul, ami csak tovább rontja a napközbeni közérzetet. Az orbáncfüvet a természetgyógyászat nyugtalanság, álmatlanság ellen éppen úgy ajánlja, mint fejfájásos panaszok esetén.

Fürtös poloskavész: búcsú a hőhullámoktól

Ha a változókorban megjelenő tünetekre gondolunk, akkor sokaknak az igen kellemetlen hőhullámok jutnak eszükbe. A fürtös poloskavész olyan növényi hormonokat tartalmaz, amelyek az ösztrogénhez hasonlóak, ennek megfelelően a női hormonháztartásra jótékony hatással van az anyag. Az ösztrogén hiánya rendszerint hőhullámokat, hangulatingadozást és egyfajta nyugtalanság-érzést okoz, ezek remekül kezelhetőek a természetes hatóanyag segítségével.

Maca por: energia és hormonális egyensúly

Ma már minden bio boltban elérhető a maca por. Az alapanyagot már évezredekkel ezelőtt is ismerték és Dél-Amerikában az inkák szupertáplálékának számított. Mindkét nem számára alkalmas a hormonális egyensúly helyreállítására, s egyúttal rengeteg energiával is ellát. Nem véletlen, hogy napjainkban is superfoodként számon tartott. Folyadékban feloldva fogyasztható, érdemes például turmixba vagy gyümölcslébe keverni, ugyanis vízzel igen kellemetlen íze van. Hatása azonban messze megéri!

Barátcserje az ösztrogéntermelés fokozására

A barátcserje számos női hormonális probléma esetén beváltja a hozzá fűzött reményeket. Nincs ez másként akkor sem, ha változókorról van szó. Ilyenkor az ösztrogén és a progeszteron szintje is egyre alacsonyabb lesz. A barátcserje emeli a progeszteron szintjén és az ösztrogén termelésére is hatással van.

Ugyan a gyógynövények jótékony hatással vannak a hormonális egyensúlyra, és érdemes is bevetni azokat ilyen céllal, de van valami, amiről nem feledkezhetünk meg. A változókorban megélt tünetek biztos jelei annak, hogy egy új életszakasz veszi kezdetét. Az elfogadás legalább olyan lényeges, mint a kellemetlen panaszok enyhítésének természetes módja. Az évek múlását megállítani biztosan nem lehet, de azért érdemes tenni, hogy pozitívabban éljük meg a változásokat és a velük járó pszichés, testi alakulást.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration