Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A podcastok egyre népszerűbbé válnak az interneten – de mit takar ez a fogalom, és hogyan tudja a podcast-hallgatás javítani az egészségi állapotunkat?

A podcast szót 2004-ben alkotta meg Ben Hammersley brit újságíró, rádiós és internet szakíró, az „iPod” zenelejátszó nevének, és a „broadcast” (műsor, műsorszórás) szónak az összevonásával. A podcast lényegében egy rádióadáshoz hasonló hanganyag, amelyet készítője az interneten tesz közzé, és amelyet bármikor ingyenesen meghallgathatunk vagy letölthetünk. A készítő szabadon választja meg a podcast témáját, sokszor kifejezetten igényes tematikus műsorok közül válogathatunk. Meghallgathatjuk őket házimunka, utazás vagy épp kocogás, séta közben, így nem kell külön időt szakítani a tájékozódásra.

Magyarul is egyre bővül az igényes tartalmak listája, de a nyelvtanulók akár idegen nyelven is hallgathatnak érdeklődési körüknek megfelelő podcastokat.

Az okostelefonunkra podcast alkalmazást is letölthetünk, amelyen feliratkozhatunk a nekünk tetsző tartalmakra, és a legújabb epizódok akár automatikusan is letöltődhetnek a telefonunkra, hogy offline is meghallgathassuk őket. De akár alkalmazás nélkül, egy-egy epizódot letöltve vagy online, asztali számítógépen, laptopon is belekóstolhatunk a podcastok világába.

Öt fontos és hiteles podcast az egészségről

A podcastok között számos olyan hiteles tartalmat találunk, amelyek a testi-lelki egészségünk megóvásához járulnak hozzá. Mutatunk öt olyat, amelyet érdemes rendszeresen követni!

 

  1. Kedves Testem! (https://kedvestestem.podbean.com/): dr. Mucsi Anna doktornő és vendégeinek vidám, ám szakmailag helytálló beszélgetései az egészség számos területét érintik. Szó van bennük tünetekről, betegségekről, táplálkozásról, lelki egészségről, kommunikációról, de akár tabunak számító kérdéseket is feszegetnek az adások, amelynek hitelességére a szakértő készítők jelentenek garanciát.
  2. 10órai. (https://open.spotify.com/show/2xapYgyEQYRemaH3inZKF2): egy szervezetfejlesztő tréner és egy edző, mozgásszervi rehabilitációs szakember beszélgetései egészségről, mozgásról, táplálkozásról, önismeretről és önfejlesztésről. A témákba minden belefér, aminek az alkotók aktualitását érzik.
  3. Rékaműhely (https://open.spotify.com/show/7JT44EVeQwH6aPVxFin0VC): egészségtudatosság és jóga a fő témája ennek a podcastnak, de minden olyan kérdés szóba kerül, amely ehhez kapcsolódik: női egészség, regeneráció, légzés – a meghívott vendégek az egyes részterületek elismert szakértői.
  4. Lélekhangsáv (https://podpad.hu/lelekhangsav): Riha Zsófia életmód szakterapeuta, pszichológus és Limpár Imre tanácsadó szakpszichológus beszélgetései az alkotók szakterületéből adódóan elsősorban a lelki egészség körül forognak. Szó esik a mindennapok szorongást keltő helyzeteiről, traumákról, elakadásáról, azok lehetséges feloldásáról – csupa olyan helyzetről, amelyben adott esetben magunkra ismerhetünk.
  5. Menopauzasztorik (https://podcasts.apple.com/hu/podcast/menopauzasztorik/id1614615860?l=hu): A változó kor témáját sokszor tabuként kezeljük, pedig minden nőt érint, érintett vagy érinteni fog ez az időszak. Épp a tabusítás miatt nincsenek sokan tisztában azzal, hogy a nyilvánvaló tüneteken kívül milyen testi-lelki változásokkal járhat együtt ez az időszak. Iványi Orsolya menopauza-aktivista a változások tudatos megélésében segít a 40 feletti nőknek, többek között podcastjával is, amelynek vendégei személyes történeteket osztanak meg.

 

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration