Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső

PROMÓCIÓ A menopauza és a változókor: A menopauza alapvetően a petefészek működés leállását jelenti, ami a női peteérés és a...

PROMÓCIÓ

AlmaPatika Termekfoto DuoFemin 1200x900 2020-04-17 v1-opt

A menopauza és a változókor:

A menopauza alapvetően a petefészek működés leállását jelenti, ami a női peteérés és a megtermékenyülési képesség megszűnésével jár együtt. Ez a folyamat a szervezet egyéni adottságaitól, ill. a genetikai tényezőktől, valamint a földrajzi lakóhelytől függően 40 és 58 éves kor között kezdődik.
Ennek a változásnak a bekövetkezése 12 hónappal az utolsó menstruáció jelentkezése utáni időpontra tehető. Ezután a nők feltételezhetően nem tekinthetők termékenynek, vagyis nem esnek teherbe. A változókor sokáig eltarthat, az utolsó menstruáció jelentkezése előtt több évvel is kezdődhet és évekkel az utolsó menstruáció után fejeződhet be. A menopauza során a természetes hormonszint csökken – előbb a progeszteron és később az ösztrogén (kb. 75%-kal). Ez az oka a szervezetben fellépő változásoknak.

Tünetek:

Ennek az időszaknak a tünetei tipikusnak tekinthetők, és sajnos, általában kellemetlenek. Hirtelen felléphet légszomj, hőhullám, intenzív izzadás. Ráadásul ezekhez a hirtelen fellépő tünetekhez hozzáadódhat az állandó fáradtságérzet, és nagyon gyakori az alvási probléma. Ezeknek a tényezőknek a kombinációja - összekapcsolva a hormonális változásokkal - eredményezi a szokatlan ingerlékenységet és hangulati változásokat, melyek a hölgyek jelentős hányadánál jelentkeznek, emiatt a köztudatban abszolút negatív jelenségként tartják számon.

Ám, hála a tudomány fejlődésének, az ezzel járó kellemetlenségek (hőhullámok, rossz közérzet, alvászavar, érzelmi labilitás) mérsékelhetők, és könnyebben át lehet vészelni ezt az időszakot. A DuoFemin Étrend-kiegészítő tabletta vitaminokkal, ásványi anyagokkal és gyógynövényekkel* segíti a szervezetet. Egy doboz DuoFemin étrend-kiegészítő 56 db tablettát tartalmaz: 28 db sárgát nappalra és 28 db kéket éjszakára.
A nappali (sárga) tablettában a vöröshere-kivonat mellett magnézium és B6-vitamin is van. A vöröshere segít elviselni a hőhullámokat, a magnézium és B6-vitamin hozzájárul az idegrendszer egészséges működéséhez. A magnézium részt vesz a normál csontozat fenntartásában is, míg a B6-vitamin az immunrendszert is erősíti. Az éjszakai (kék) tabletta szintén tartalmaz vörösherét, továbbá kalciumot és D-vitamint. A kalcium és a D-vitamin az egészséges csontozat fenntartásához szükséges.

Az „önterápia” hasznos lehet

Az életmód-változtatás sokat segíthet a tünetek enyhítésében. A rendszeres (hetente kb. 3-5x) végzett kevésbé megterhelő sportok, mint a séta, kocogás, aerobic segítenek a szív- és érrendszeri betegségek és a csontritkulás kialakulásának megelőzésében, a jóga pedig stressz-csökkentő hatású. A rendszeres sportolás hozzájárul a pihentetőbb, nyugodtabb alváshoz is, valamint fittnek, fiatalosnak érzik magukat sportolás után a nők, s nem utolsósorban mozgással a testsúly is kontroll alatt tartható. Az ebben az időszakban gyakrabban kialakuló diabetes megelőzésében is a testmozgás és a normál testsúly megtartása a legfontosabb.
A kalciumban és D-vitaminban gazdag, sok zöldség fogyasztásán alapuló egészséges táplálkozás szintén segít a kellemetlen tünetek kezelésében, és a változókorral járó súlygyarapodás megelőzésében.
A menopauza után általában még évtizedeket élnek a nők, ezért fontos, hogy a változókor utáni életükben is megőrizzék az egészségüket. A fentiek szerint ennek érdekében már a változókor idején a nők önmaguk is sokat tehetnek.

Életmód tanácsok a menopauza tüneteinek enyhítésére:

• csökkentsük a koffein tartalmú italok fogyasztását,
• könnyű, réteges öltözetet viseljünk,
• sportoljunk,
• hőhullám esetén végezzünk lassú, mély ki- és belégzéseket,
• ne mondjunk le a szexről,
• olyan relaxációs módszereket próbáljunk alkalmazni, mint a jóga vagy mint a meditáció,
• tornáztassuk a medence- és az ágyéki izmokat,
• egészítsük ki étrendünket értékes gyógynövények, ásványi anyagok és vitaminok kombinációjával.

A menopauzában lévő hölgyek jó közérzetének megőrzésére ajánljuk a

DuoFemin Étrend-kiegészítő tabletta vitaminokkal, ásványi anyagokkal és gyógynövényekkel* készítményt, mely az alkalmazását tekintve egy 24 órás rendszer- sárga tabletták (28db) nappalra és kék tabletták (28 db) éjszakára.

A kellemetlen tünetektől mentes változókorért!

 

* Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.

fizetett hirdetés
Forgalmazza: Naturprodukt Kft.
(2046 Törökbálint, DEPO Pf.8)

facebook-share Megosztás