Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A csont élő anyag, folyton változik. Ahhoz, hogy csontrendszerünk maradéktalanul ellássa feladatát, érdemes az egészséges étrend, illetve életmód mellett letenni a voksunkat. 

A szervezet kalciumtartalmának közel 99%-a a csontokban és a fogakban található. Ez az ásványi anyag a legfontosabb építőanyaguk, 19 és 50 év között naponta legalább 1000 mg-ra lenne szükségünk belőle. A csontok anyagcseréjének támogatása miatt is fontos tehát a kiegyensúlyozott, változatos étrend, amelyben a természetes kalciumforrások is elfoglalják az őket megillető helyüket. Fogyasszunk elegendő tejet és tejterméket, minél több zöld leveles zöldséget és hüvelyeseket, valamint brokkolit és szóját. Jó tudni: a kalcium felszívódását a magnézium segíti. Sok van belőle az olajos magvakban, a húsokban, a tejben, a zöld leveles zöldségekben, a teljes kiőrlésű gabonákban és a hüvelyesekben. 

A cink, bár szervezetünk minden sejtjében jelen van, legnagyobb raktára mégis a csont és az izomszövet. A mogyoró, a mandula, a napraforgómag, a brokkoli és a csirkemáj sokat tartalmaz belőle. De a diófélékben, a hüvelyesekben és az ananászban is bőven található mangán is részt vállal a csontok egyensúlyának fenntartásában.

Irány a napfény!

A vitaminokat se felejtsük ki! A D-vitamin ugyanis a csontrendszer és a fogazat egészségének egyik őre. Legtermészetesebb forrása, ha minél többet tartózkodunk a szabad levegőn, természetes fényben. Mellette a sötétzöld leveles zöldségekben, káposztafélékben megtalálható K-vitamin is segíti a csontok optimális működését.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration