Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Időhiány, hideg, anyagi nehézségek – egy kis ügyességgel ilyen körülmények között sem kell felhagyni a rendszeres mozgással! Csak egy kis elszántság, akaraterő és megfelelő edzésprogram kell hozzá.

Ha folyton rohanunk, fáradtak vagyunk, könnyen lemondunk az edzésről. Pedig a betegségektől a téli depresszióig sok kellemetlenség elkerülhet bennünket, ha rendszeresen felállunk a kanapéról vagy az íróasztal elől. Még csak a hidegbe sem kell kimenni hozzá!

Fejben dől el

Első lépésként érdemes végig gondolni néhány kérdést. Miért is akarjuk mindezt? Fogyni szeretnénk, vagy egyszerűen csak a jobb erőnlét a cél? Mennyi időt tudunk betervezni a napi vagy heti programjaink közé? Kell, hogy rendszeresen noszogassanak minket, vagy ha megvan az edzésprogram, már magunktól is csinálni fogjuk?

Legyen az öröm a cél!

Gondoljuk végig, milyen sportra vágyunk. Legyen dinamikus, táncos, vidám, vagy inkább statikus, gyengéd? Ne a majdani eredményt tartsuk szem előtt (bár az sem mellékes), hanem azt, hogy edzés közben is jól érezzük magunkat. Inkább legyen kicsit gyengébb, mint amennyit maximális elszánással bírnánk, de essen jól, hogy másnap is szívesen megcsináljuk. Kezdjük kicsiben, és fokozatosan emeljük az adagot, az intenzitást.

Mit válasszunk?

Az interneten szinte mindent megtalálunk, a dinamikus aerobik-óráktól kezdve a táncos edzéseken keresztül az erősítésig vagy a jógaórákig. Próbálkozzunk, kísérletezzünk bátran, hogy kiderüljön, melyik lesz a kedvenc. Videókat ingyenesen is találunk, de ha profin összeállított, fokozatosan nehezedő edzésprogramot szeretnénk, és arra is szükségünk van, hogy rendszeresen "nógasson" valaki, érdemes egy fizetős online programba belevágni. Ezek még mindig sokkal olcsóbbak, mint az edzőtermi bérlet, és mivel a videóik nem érhetőek el a végtelenségig, jobban igyekszünk majd, hogy ne hagyjuk ki az edzést. Ráadásul, ha kérdésünk van, az edzőtől is kérhetünk tanácsot.

Mire lesz szükségünk?

Nem kell túl sok mindent beszerezni: a legtöbb otthoni edzéshez elég egy kényelmes ruha, egy tornacipő, a hölgyeknek egy sportmelltartó, és egy kényelmes tornaszőnyeg. Ezen kívül nem árt két kézisúlyzó, amit két megtöltött ásványvizes palack is helyettesíthet az első időkben, és egy gumiszalag, amellyel változatos és izgalmas gyakorlatokat lehet végezni. A fitnesz-labda, és hasonló otthoni tornaszerek beszerzése már haladó szint, szobabiciklit vagy futógépet pedig csak akkor érdemes venni, ha az életünk részévé vált az otthoni sport. A gyakorlatok pontos kivitelezésére viszont érdemes nagyon figyelni: mivel az edző nem tudja kijavítani, ha esetleg hibázunk, érdemes minden instrukciót megfogadni, nehogy megsérüljünk. 

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration