Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Az életmód, a kor, a genetika vagy éppen a testsúly alapvetően rányomják bélyegüket arra, hogy milyen képet látunk viszont a tükörben, de közérzetünk is múlhat mindezeken.

Kulso szepseg belso harmonia Mutatjuk mi az osszefugges 16 9A vonzó külső megteremtése tulajdonképpen korosztálytól függetlenül mindenki számára fontos. Vannak, akik megelégszenek a stílusos öltözködéssel és egy jó sminkkel, mások plasztikai sebésztről plasztikai sebészig járnak, és akár többféle beavatkozásnak is alávetik magukat a vágyott külső elérésének érdekében. Az életmód, a kor, a genetika vagy éppen a testsúly alapvetően rányomják bélyegüket arra, hogy milyen képet látunk viszont a tükörben, de közérzetünk is múlhat mindezeken. A testi és a lelki egészség szorosan összefüggenek, és így a pszichés egészségre is hatással van az, milyen megjelenéssel bírunk. Ha az egyenletben valamelyik rész nem működik jól, az életminőségünket is befolyásolja.

Magabiztosság, a siker titka

Ahhoz kétség sem férhet, hogy a magabiztosság az élet minden területén kiemelt jelentőséggel bír. Sok esetben a külsőségekkel való elégedetlenség nyomja rá a bélyegét az önbizalomra, és ebből az ördögi körből igen nehéz kikerülni. Mégsem állíthatjuk egyértelműen, hogy csak a tökéletes külső mellé dukál a magabiztos fellépés. Sőt! Gyakran éppen a nem tökéletes külsejű emberek rendelkeznek azzal a fajta kisugárzással és határozottsággal, ami vonzó és meggyőző mások számára. S hány olyan nővel, férfival találkozni nap mint nap, akik bár külsejükből adódóan magabiztosak lehetnének, mégsem árad belőlük a magukkal ragadó határozottság. A titok talán éppen a belső harmóniában rejlik, ami a megélt tapasztalatok és érzelmi intelligencia függvényében külsőségektől független lehet.

Fókuszban a testi-lelki egészség

Természetesen van valami, ami alapvetően határozza meg külsőnket és lelki egyensúlyunkat, ez pedig nem más, mint az egészség. Gyakran csak a mikrotápanyagok hiánya okozza a feszült idegállapotot, mint ahogyan a rossz közérzetet és a nyugtalanságot is. A testi egészség és ezzel együtt a normál testsúly megőrzése nagymértékben múlik azon, milyen életmódot folytatunk, mennyire figyelünk oda az elfogyasztott alapanyagok minőségére, vagy éppen a testmozgás rendszerességére. Sokan vannak, akik tudják, változtatniuk kellene, de nem ismerik a célhoz vezető utat. Elvesznek a százféle fogyókúrás módszer között, holott az életmódváltás lenne a megfelelő választás. A helyzet csak még nehezebb, ha már kialakult súlyfelesleggel küzdünk, hiszen ilyenkor már az egészség helyreállítása is a cél.

Harmónia külsőtől függetlenül?

A szépségideálok folyamatosan váltják egymást, és míg néhány évtizede a telt idomok voltak nyerők, addig napjainkban csontsovány modellek vonulnak a kifutókon. Persze soha nem kell, hogy az aktuális szépségtrendekhez mérjük magunkat, inkább egyfajta egészséges mércét állítsunk saját magunk elé mind a testsúlyt, mind az arányokat illetően.

A magunkkal cipelt pszichés terheket igen nehéz lehet levetkőzni, és talán soha nem sikerül azokat magunk mögött hagyni. Nem mindegy azonban, hogy milyen lelki fejlődésen megyünk keresztül az évek során, és miként tanuljuk meg kezelni a bennünket ért feszültségeket, a megélt eseményeket. Ha a lelki egyensúly ad egyfajta támaszt és gerincet, akkor a külsőségeken már könnyebben változtathatunk, sőt, akár el is fogadhatjuk azokat a vélt vagy valós szépséghibákat, amelyek végigkísérik az életünket.

Cél a lelki egyensúly

Az évek múlásával a fiatalos vonások, a tökéletes alak vagy a kifogástalan bőr sokat változhatnak. Genetika ide vagy oda, a kor hatással lesz külsőnkre, és az évtizedek múlásával már inkább fontosabb az, milyen lélek lakik bennünk, mennyire sikerült az évek során tanulni a megéltekből,  harmóniában vagyunk-e saját magunkkal. 

Figyeljünk a belső hangra!

Trendek és külsőségek uralta világunkban nehéz megtalálni a belső harmóniát és az egyensúlyt. Mindig akad egy fiatalabb, szebb, akire a legtöbben hasonlítani szeretnének. Az állásinterjúkon akarva-akaratlanul befolyással van megjelenésünk a végkifejletre, és persze a társkeresés során sem mehetünk el a téma mellett.

Néha valóban nehéz elfogadni saját magunkat. Bár az egészséges életmód sokat segíthet a kívánt formához való közelebb jutásban, de a genetikát és adottságainkat nem tudjuk megváltoztatni. A külsőségek múlandóan, bár szerepük nem elhanyagolható napjainkban. Fontos, hogy az önfejlesztésre, saját magunk megismerésére is helyezzünk hangsúlyt, mert végső soron ez az, ami értéked ad hozzá az életünkhöz és a személyiségünkhöz. A külső szépség semmit nem ér belső harmónia nélkül, vagy ha mégis, akkor idővel kevésnek bizonyulhat- legyen szó az élet bármely területéről is.

 

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration