Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső

Bár a vastag, bélelt téli cipőkben nem látszódnak a lábaink, a hideg idő és az igénybevétel nagyon megviselheti őket.

Nem csak nyáron kell ügyelnünk a lábunk egészségére! Bár a vastag, bélelt téli cipőkben nem látszódnak a lábaink, a hideg idő és az igénybevétel nagyon megviselheti őket. Érdemes már időben felkészíteni a lábakat a télre a következő tippekkel!

  • Ellenőrizzük a téli cipőinket, csizmáinkat! Próbáljuk fel őket, nézzük meg elég kényelmesek-e, van-e bennük elég hely a lábujjainknak, nem csúszkál-e bennük a lábunk. A nem megfelelő méretű vagy túlságosan szűk cipőben összenyomódhatnak a lábujjak, megsérülhetnek a lábujjkörmök, ez pedig jelentősen megnöveli a körömágy-gyulladás vagy a benőtt köröm kialakulásának a kockázatát.
  • Szerezzünk be természetes anyagból készült zoknikat, harisnyákat, és speciális hintőport vagy spray-t, még akkor is, ha egyébként nem vagyunk izzadásra hajlamosak! A téli cipők és a vastag lábravalók gyakran nem vezetik el a nedvességet, emiatt pedig nemcsak jobban fázhat a lábunk, de a nyirkos környezet a baktériumoknak és gombáknak is kedvezőbb környezetet teremt!
  • Alkossunk meg magunknak egy kényeztető, de mégis alapos lábápoló rituálét! Minél kellemesebben érezzük magunkat tőle, annál nagyobb eséllyel tartjuk magunkat ahhoz, hogy rendszeresen el is végezzük. Az ideális lábápolási rutinba az elhalt hámsejtek eltávolítása és a bőr hidratálása egyaránt beletartozik. Először radírozzuk le a lábunkat, majd áztassuk meleg, gyógynövényes vagy illóolajos vízbe, majd szükség szerint igazítsuk meg a körmeinket, dörzsöljük át a bőrkeményedéseket habkővel vagy speciális reszelővel, végül alaposan szárítsuk meg és krémezzük be a lábakat.
  • Érdemes felkeresni egy hozzáértő gyógypedikűröst, aki még a hideg idő előtt megszabadítja a lábainkat a tyúkszemektől, bőrkeményedésektől, megvastagodott körmöktől. Különösen fontos lehet ez azoknak, akiknek rossz a vérkeringése, vagy fokozottan oda kell figyelniük a lábuk egészségére (pl. cukorbetegség miatt).
facebook-share Megosztás