Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A stresszt legjobb levezetni. Erre pedig a legjobb módszer, ha sportolni kezdünk.

A tél küszöbén fokozottan oda kell figyelnünk az immunrendszerünkre, melyet bizony mozgással is megtámogathatunk. Ráadásul ebben az időszakban az egyre rövidülő nappalok, az év végi hajtás a munkahelyen, valamint a közelgő ünnepi készülődés is komoly stresszt okozhat, amit a legjobban egy kis sporttal vezethetünk le. 

Ne féljünk kimenni a szabadba!

Sokan ódzkodnak attól, hogy télen kimerészkedjenek, aminek leginkább a viszontagságos időjárás, az alacsony hőmérséklet, a világos órák számának csökkenése, és valljuk be, a restség is az oka. Pedig ebben az évszakban is érdemes ellátogatni a felnőttparkokba, vagy egyszerűen kerékpározni, sétálni, túrázni egy jót. Alapvetően kevesebb időt töltünk ilyenkor a természetben, viszont nagy szükségünk lenne a friss levegőre, hát még a friss levegőn való sportolásra, amivel ellenállóbbá tehetjük a szervezetünket, javíthatjuk a vérkeringésünket, mi magunk pedig kiválóan felfrissülhetünk.

Amennyiben szeretjük az intenzívebb, hosszabb testedzéseket, válasszuk a futást! Ez a mozgásforma rengeteg egészségügyi előnnyel jár, arról nem is beszélve, hogy a segítségével kalóriát égethetünk, erősíthetjük az izomzatunkat, növelhetjük a kitartásunkat, és olyan hormonokat szabadíthatunk fel, melyektől jobban érezzük magunkat a bőrünkben. A futás mindemellett az elménkre is hat: ha rendszeresen kocogunk, javíthatunk a koncentrációnkon, a memóriánkon. 

Akármilyen szabadtéri tevékenységre is essen a választásunk, arra nagyon figyeljünk, hogy melegen, rétegesen öltözködjünk, sállal védjük a nyakunkat és mellkasunkat, sapkával a fejünket és fülünket, ha pedig szükséges, lábszárvédőt és kesztyűt is húzzunk fel. Ezekkel akár az esetleges apró sérülések ellen is védekezhetünk.

Mozgásformák a nappalinkra szabva

Azok, akik otthonról nem szívesen mozdulnak ki a sportoláshoz, otthon is végezhető, minimális eszközigényű edzésformákat is választhatnak. Kimondottan népszerű manapság a nők körében a pilates, amivel sokat tehetünk a gerincünk egészségéért, a törzs megerősítéséért, valamint a testtudatunk kialakításáért. Ha az ennél pörgősebb edzések hívei vagyunk, fitnesz-, kardió- és erősítő gyakorlatokat is végezhetünk. Ezekhez számtalan videót és oktatóanyagot találhatunk az interneten. Jó választás lehet még a guggolás (például egy 30 napos kihívás teljesítése), a szobabiciklizés, a súlyzózás vagy a hulahopp-karikázás, amivel karcsúsíthatjuk a derekunkat, és eltüntethetjük a hasi zsírpárnákat.

Testi és lelki egészségünk szempontjából kifejezetten hatásos a jóga, amely amellett, hogy átmozgatja az izmokat és ízületeket, hat a szerveinkre, a keringésünkre, a sejtjeinkre, sőt a hormonjainkra is! Az egész testet megdolgoztató pózoknak köszönhetően elmúlhat a nyak- és hátfájásunk, javulhat a tartásunk, ráadásul egy jógaszőnyegen kívül nem is szükségszerű mást beszerezni hozzá. Azoknak, akiknek csukló-, illetve térdízületi problémáik vannak, ajánlott az alaposabb bemelegítés, illetve az egyes gyakorlatok könnyített verziójának elvégzése.


Akárhogyan és akárhol is edzünk, sose felejtsük el, hogy a rendszeres mozgás nemcsak a testünkre, de a lelkünkre és az életvitelünkre is pozitív hatással van. Ha pedig a lelkünk egészséges, az immunrendszerünk is ellenállóbb lesz.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration