Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A puffadás mára szinte népbetegség. Hátterében emésztési gondok éppen úgy állhatnak, mint az egészségtelen életmód. Egyszerű alapanyagokkal és módszerekkel sokat tehetünk annak érdekében, hogy megszűnjön a kellemetlenség.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a puffadás gyakran a nem megfelelő táplálkozásra vezethető visszaVannak, akik a glutén jelenlétére reagálnak a tünettel, mások a tejtermékeket nem bírják. Sokszor a nem megfelelő mennyiségű folyadékbevitel áll a háttérben, de sokszor az sem mindegy, hogy milyen alapanyagokat kombinálunk étkezéseink során. Míg a gyümölcsök például gyorsan megemésztődnek, ezért ezeket érdemes először fogyasztani, addig a húsok sokáig a gyomorban maradnak, nehezen emésztődnek, vagyis puffadás jelentkezhet hatásukra.

1. Édeskömény, ánizs és kapor

Az édesköménytea remek választás puffadás ellen. A filteres helyett azonban inkább törjünk össze mozsárban édesköményt, és így a természetes, tényleges hatóanyagokat tartalmazó ital kerülhet a pohárba. Akár rághatjuk is az édesköménymagot, a kapormagot és az ánizst. Ezek mindegyike ellazítja az emésztőrendszer izomzatát, ami kifejezetten hasznos akkor, ha hajlamosak vagyunk puffadásra.

2. Gyömbér

A gyömbér egészségre gyakorolt hatásairól hosszasan lehetne értekezni. A baktérium-és vírusellenes hatásairól is ismert alapanyagból akár betegségen kívül is megéri teát főzni. Hozzájárulhat a fogyáshoz, erősíti az immunrendszert és gondoskodik arról, hogy az emésztésünk is rendben legyen. Fogyaszthatunk friss gyömbért is, de mivel igen csípős ízzel rendelkezik, így teaként élvezetesebb formában juthatunk hozzá hatóanyagaihoz.

3. Fokhagyma

A másik csodaszer a konyhában a fokhagymaJótékony hatással van a szív-és érrendszer munkájára, de a vírusokat, gombákat és baktériumokat is távol tartja. Fontos, hogy nyersen fogyasszuk, hiszen így minden hatóanyag benne marad. Természetes megoldásnak bizonyul felfúvódás és gázképződés ellen, ráadásul az emésztést is serkenti. Ha nehezen tudjuk elrágni a fokhagymát, akkor daraboljuk apróra, és folyadékkal nyeljük le.

4. Pitypangtea

A pitypangtea kifejezetten hasznos lehet puffadás ellen, azonban nem csak teaként vethetjük be. Belekeverhetjük az alapanyagot salátába, mely utóbbi egyébként kifejezetten jó választás, hiszen könnyen emészthető és nem terheli a gyomrot. S ha már a zöldségeknél járunk, akkor érdemes tudni, hogy ha hirtelen megnöveljük a zöldségek fogyasztását, egy ideig az is okozhat puffadást. Megéri azonban így tenni, ugyanis hamarosan megszűnnek a panaszok, és kihasználhatjuk a friss, zöld alapanyagok minden egészségre gyakorolt jótékony hatását.

5. Víz, víz, víz!

Végül mindenképpen említést érdemel a folyadékfogyasztás, ami szintén megszüntetheti a puffadást. Legalább két, de inkább két és fél liter vizet igyunk meg naponta, de ha testsúlyunk, a hőmérséklet vagy fizikai aktivitásunk megköveteli, akkor a négy liter sem lehet sok. Már másnap megtapasztalhatjuk, hogy laposabb a hasunk, hosszú távon pedig végleg megszünthet a puffadás.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration